GPS w GSM
Satar, widocznie był kiepski ten zewnętrzny moduł . W telefonach w sumie montują już dobre układy GPS (nawet Sirf STAR III się pewnie zdarzają), ale jest znacznie mniej miejsca na dobrą i czułą antenę (układ to nie wszystko). W porządnych odbiornikach zewnętrznych anteny są naprawdę dopracowane i bardzo czułe.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Darek_32 te nawigacje które wymieniłem wcześniej w swoim poście i używam ich na bieżąco nie pożerają kasy z konta.Do kolegi pawelrybak15 przeczytaj sobie mój wcześniejszy post na pierwszej stronie tego tematu.Ja mam nokię E51 i moduł LD-4W,wgraj sobie i przetestuj sobie kilka programów a zobaczysz który najbardziej cię satysfakcjonuje,podaję ci linki gdzie znajdziesz wszystko co ci potrzebne do nawigacji w telefonie.
http://www.ipmart-forum.pl
http://www.ipmart-forum.pl
Musiałbyś wejść w ustawienia telefonu i ( brutalna opcja) wywalić ustawienia internetowe itp, Lub w/g menu z 6220 classic:
Ustawienia>ust.telefonu>ogólne>pozycjonowanie>metody pozycjonowania>zintegrowany GPS
Powinno to załatwić sprawę z menu telefonu, bo wyłączysz zapewne wspomaganie z internetu. Wiem, że garmin miał podobną opcję bezpośrednio w menu w samej aplikacji
Ustawienia>ust.telefonu>ogólne>pozycjonowanie>metody pozycjonowania>zintegrowany GPS
Powinno to załatwić sprawę z menu telefonu, bo wyłączysz zapewne wspomaganie z internetu. Wiem, że garmin miał podobną opcję bezpośrednio w menu w samej aplikacji
Wychodzę z założenia, że jak wyłączysz wspomaganie- a włączysz zintegrowany, to urządzenie nie będzie pobierało danych z netu a zadowoli się tym, co oferują same satelity. Nie wiem jak dokładnie wygląda to w Twoim navigatorze, ale na mojej 6220 classic działa. Myślę, że jak zastosujesz się do mojego opisu powinno zadziałać i u Ciebie. W końcu to telefony pokrewne. Twój tel. ma tylko większy wyświetlacz i jest slider
-
- Forum Audi 80