GPS w GSM
GPS w GSM
Witam <ok>
Mam fajny telefonik z wbudowanym modułem. Jakiego producenta polecacie??? Słyszałem, że dobra jest automapa- ściągnąłem ze str. producenta demówę i nie działa.
1,Coś skopałem?
2, Olać temat i szukać lepszych :?:
Mam fajny telefonik z wbudowanym modułem. Jakiego producenta polecacie??? Słyszałem, że dobra jest automapa- ściągnąłem ze str. producenta demówę i nie działa.
1,Coś skopałem?
2, Olać temat i szukać lepszych :?:
-
- Forum Audi 80
No to wszystko jasne. Po prostu nie doczytałem :oops:
A masz yawor, jakieś pomysły co wrzucić dobrego na symbianka??? Miałem garmina, ale szybciej wyleciał, niż go instalowałem. Mobile XT plus mapki 2008.3. Kręcił się jak kłak na nie powiem czym. Cechowało go słabe pokrycie na mapce PL, do miejscowości, które znam puszczał mnie w koło :evil:
A masz yawor, jakieś pomysły co wrzucić dobrego na symbianka??? Miałem garmina, ale szybciej wyleciał, niż go instalowałem. Mobile XT plus mapki 2008.3. Kręcił się jak kłak na nie powiem czym. Cechowało go słabe pokrycie na mapce PL, do miejscowości, które znam puszczał mnie w koło :evil:
Spróbuj jeszcze raz Garmina, ale z darmową i otwartą mapą PcPL http://ump.waw.pl/ (PcPL to skrót od Prawie cała Polska ).
Mapa jest bardzo często aktualizowana i można też samemu zgłaszać poprawki.
A jak Ci się nie spodoba, to w sumie nie masz też dużego wyboru: oprócz Garmina masz TomTom, NaviExpert (pobiera mapy z sieci w czasie działania) i jakieś inne raczej mało znaczące aplikacje.
Mapa jest bardzo często aktualizowana i można też samemu zgłaszać poprawki.
A jak Ci się nie spodoba, to w sumie nie masz też dużego wyboru: oprócz Garmina masz TomTom, NaviExpert (pobiera mapy z sieci w czasie działania) i jakieś inne raczej mało znaczące aplikacje.
Satar, ciężko mi się wypowiedzieć na temat TomToma, bo go nigdy nie używałem. Telefon z symbianem miałem tylko jeden i to była Motorola a925, na której mogłem wtedy pomarzyć o porządnej nawigacji (miała wbudowany GPS, ale mało który program wtedy chciał go używać).
Z nawigacji używałem iGo i AutoMapy, ale to na Windows Mobile.
Z nawigacji używałem iGo i AutoMapy, ale to na Windows Mobile.
Koleżko najpierw złam sobie system w telefonie aby póżniej wgrywać do woli co ci się żewnie podoba,ja w swojej nokii E51 mam TomToma,McGuidera,Route66,CoPilota,NaviExpert,miałem też Garmina ale pożerał strasznie baterię i wykasowałem.TomTom na telefonie może być dość dobry,ale w nawigacji używam AutoMapy-najnowszej.
Wydaje mi się że aby kupić nawigację,to zależy od tego czy bedzie używał jej często czy też sporadycznie,jeżeli to drugie to szkoda wywalać pieniądze,a wtedy ta w telefonie mu wystarczy.Chociaż ja mam nawigację która odblokowałem i używam jej również jako odtwarzacza avi gdy stoję gdzieś na parkingu.
Właśnie
nawiguje do cela <ok>
Dlatego szukam na telefon. W razie dłuższej trasy zawsze pożyczam N500 z automapą. Dodatkowo CzesiuAro69 pisze:Wydaje mi się że aby kupić nawigację,to zależy od tego czy bedzie używał jej często czy też sporadycznie,jeżeli to drugie to szkoda wywalać pieniądze,a wtedy ta w telefonie mu wystarczy.
nawiguje do cela <ok>
TomTom - mapy na wersje na symbiana są tylko z przed kilku lat :!: , a szkoda bo całkiem dobrze działa
Garmin - bardzo wolny, ale dość dobrze nawiguje, dobre mapy. Ostatnio usunięto problem z pożeraniem baterii
NokiaMaps - szybki (w końcu specjalne pisana na symbiana) dobre mapy, łatwa aktualizacja map poprzez neta, ale mało funkcji
Sygic-wolny jak garmin i gorsze mapy.
należy pamiętać że mapy szczególnie w małych miejscowościach nie są dopracowane w żadnej z nawigacji!! Np w garminie może być kiepsko rozrysowane miasteczko A, w Nokiamaps będzie dobrze, za to w miasteczku B będzie zupełnie odwrotnie. Swoją drogą dodam że moduły GPS wbudowane w komórki są co najmniej kiepskie w porównaniu z modułami zewnętrznymi czy normalnymi nawigacjami
Garmin - bardzo wolny, ale dość dobrze nawiguje, dobre mapy. Ostatnio usunięto problem z pożeraniem baterii
NokiaMaps - szybki (w końcu specjalne pisana na symbiana) dobre mapy, łatwa aktualizacja map poprzez neta, ale mało funkcji
Sygic-wolny jak garmin i gorsze mapy.
należy pamiętać że mapy szczególnie w małych miejscowościach nie są dopracowane w żadnej z nawigacji!! Np w garminie może być kiepsko rozrysowane miasteczko A, w Nokiamaps będzie dobrze, za to w miasteczku B będzie zupełnie odwrotnie. Swoją drogą dodam że moduły GPS wbudowane w komórki są co najmniej kiepskie w porównaniu z modułami zewnętrznymi czy normalnymi nawigacjami