Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Przewody - prowadzenie

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
wonski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Przewody - prowadzenie

Post autor: wonski » 11 kwie 2010, 23:02

koledzy chciałem sobie dziś podłączyć wzmaka ale nie mogęznaleść połączenia z bagażnikiem,tzn nie wiem którędy puścić przewód zasilanący i czincze
Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 01:45 przez wonski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
skoti
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skoti » 12 kwie 2010, 08:21

Najlepiej osobno lewym progiem np zasilanie a prawym sygnałówki

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 12 kwie 2010, 13:58

chodzi Ci o to zeby dociagnac kable do bagaznika? to tak jak skoti pisze, plus w tylnej kanapie masz chyba worek na narty... to ja go juz nie mam ;p i w ten sposob przeciagasz kable do bagaznika... tak dla ulatwienia to dodam ze warto sciagnac tylna kanape bo to praktycznie 4 srobki a kable beda naprawde dobrze schowane ;]
ps: inaczej nie puscisz bo za tylna kanapa masz sciane grodziowa wzmacniajaca bude cabrio, wiec jedyny sposob to tylko rozerwanie worka, albo calego albo tylko na srednice kabli...

seteman
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: seteman » 12 kwie 2010, 19:43

kolczat pisze:chodzi Ci o to zeby dociagnac kable do bagaznika? to tak jak skoti pisze, plus w tylnej kanapie masz chyba worek na narty... to ja go juz nie mam ;p i w ten sposob przeciagasz kable do bagaznika... tak dla ulatwienia to dodam ze warto sciagnac tylna kanape bo to praktycznie 4 srobki a kable beda naprawde dobrze schowane ;]
ps: inaczej nie puscisz bo za tylna kanapa masz sciane grodziowa wzmacniajaca bude cabrio, wiec jedyny sposob to tylko rozerwanie worka, albo calego albo tylko na srednice kabli...
nieprawda... ja u siebie pusciłem bokami... jak zdejmiesz tylny boczek to w dziurze na głosnik zobaczysz otwór do bagażnika. wkładając tam kable miniesz zbiornik paliwa i jestes w bagazniku.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
wonski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wonski » 12 kwie 2010, 19:53

seteman pisze:
kolczat pisze:chodzi Ci o to zeby dociagnac kable do bagaznika? to tak jak skoti pisze, plus w tylnej kanapie masz chyba worek na narty... to ja go juz nie mam ;p i w ten sposob przeciagasz kable do bagaznika... tak dla ulatwienia to dodam ze warto sciagnac tylna kanape bo to praktycznie 4 srobki a kable beda naprawde dobrze schowane ;]
nieprawda... ja u siebie pusciłem bokami... jak zdejmiesz tylny boczek to w dziurze na głosnik zobaczysz otwór do bagażnika. wkładając tam kable miniesz zbiornik paliwa i jestes w bagazniku.

pozdrawiam
dzięki o taką odpowiedz mi chodziło bo właśnie nie chciałem puszczać przez tunel na narty :/ i myslałem którędy to puścić ale nigdzie nie widziałem połączenia z bagażnikiem(tak jak pisałe Kolczat jest tylko ściana grodziowa )

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 12 kwie 2010, 20:33

seteman, o to ciekawe, takze dziekuje za ta podpowiedz, moze kiedys bede mial wizje puscic tamtedy kable ;]
pozdro

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 12 kwie 2010, 20:50

U mnie ktoś wywiercił dziurki w ścianie grodziowej, ale jak kupowałem auto to kabli już nie było :) pewnie miały grubość dużego palca :D

Awatar użytkownika
spider911
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4] kable do car audio

Post autor: spider911 » 25 kwie 2010, 22:28

wita.

mam aude 80 2.0 w b benzynie. zaopatrzyłem się w tubę i wzmacniacz :D
ale nie do końca wiem jal to wszustko ze sobą połczyć xD

pytanie:
1) jakie dobrać kable? (tuba 450W wzmacniacz dobrali mi w sklepie pod tą tubę więc dokładnie nie znam szczegółów...)
2) jak rozprowadzić kable? (do zasilania i od redia)
3) jak podłączyć zasilanie pod akumulator i jak poprowadzić kapel od akumulatora do bagażnika

ps. fajnie by było jak by ktoś wstawił fotki jak ma to u siebie zrobione lub ja ma to dokładnie wyglądać :D

z góro dzięki :D <piwo>

Awatar użytkownika
zakwapl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [b4] kable do car audio

Post autor: zakwapl » 26 kwie 2010, 00:28

spider911 pisze:wita.

mam aude 80 2.0 w b benzynie. zaopatrzyłem się w tubę i wzmacniacz :D
ale nie do końca wiem jal to wszustko ze sobą połczyć xD

pytanie:
1) jakie dobrać kable? (tuba 450W wzmacniacz dobrali mi w sklepie pod tą tubę więc dokładnie nie znam szczegółów...)
2) jak rozprowadzić kable? (do zasilania i od redia)
3) jak podłączyć zasilanie pod akumulator i jak poprowadzić kapel od akumulatora do bagażnika

ps. fajnie by było jak by ktoś wstawił fotki jak ma to u siebie zrobione lub ja ma to dokładnie wyglądać :D

z góro dzięki :D <piwo>
Kolego skoro dobrali Ci wzmacniacz to nie umieli Ci już kabli dobrać ?Co do poprowadzenia od radia najlepiej jest puścić je pod tapicerką , czyli całą wyciągnąć lub odgiąć i ułożyć kable.Możesz też spróbować listwami progowymi , jeśli Ci się zmieszczą.Kabel od aku puszczasz przez któreś z otworów pod szybą koło bezpieczników,przeciągasz go przez deskę i lecisz dalej do bagażnika.On jest gruby , to najlepiej go puścić pod tapicerką.Do aku podpinasz go najlepiej okrągła końcówką żeby mogła się wkręcić na śrubkę od klemy.Żadnej filozofii nie ma , każdy robi jak mu się podoba i jak mu pasuje.

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 26 kwie 2010, 00:29

po pierwsze było pisane na forum wiele razy ale tak kable puszczasz progami kabel zasilający od akumulatora dajesz paru cm kawałek i wstawiasz bezpiecznik ja mam 30Amper dalej przekładasz ten kabel przez otwory użytkowe i wyciągasz go w audi i puszczasz progiem do wzmacniacza remote jedziesz progiem do radia między rajdem a wzmacniakiem możesz sobie wstawić przełącznik wtedy możesz wyłączać tubę a minus to przykręcasz do gołej blachy gdzieś w bagażniku a potem kable sygnałowe też jedziesz progami kolego (zakwapl ) pisaliśmy w tym samym czasie ;p wiec ci sie trochę wtrąciłem ;p heh ale kable sie zamieszą progami ja wszystkie kable ładowałem jednym progiem i wlazły elegancko ;) bo jak sie popieści to sie i zmieści ;p xDDD

Awatar użytkownika
spider911
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: spider911 » 26 kwie 2010, 09:58

mezik0 pisze:między rajdem a wzmacniakiem możesz sobie wstawić przełącznik wtedy możesz wyłączać tubę
a jak zrobić żeby wzmacniacz wyłączał się razem z radiem :?: bo nie chcę mieć mnóstwa przełączników w środku...

matig
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: matig » 26 kwie 2010, 11:57

do wzmacniacza podłanczasz [REM] remonte w radiu to jest pod niebieskim kablem bez tego nie odpalisz wzmacniacza

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 26 kwie 2010, 20:19

Proponuję najpierw zapoznać się z FQA!!!

Czy to takie trudne przejrzeć przyklejone tematy? Nie było by takich tendencyjnych tematów.

Czytanie czasem popłaca...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl