Przewody - prowadzenie
Przewody - prowadzenie
koledzy chciałem sobie dziś podłączyć wzmaka ale nie mogęznaleść połączenia z bagażnikiem,tzn nie wiem którędy puścić przewód zasilanący i czincze
Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 01:45 przez wonski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
chodzi Ci o to zeby dociagnac kable do bagaznika? to tak jak skoti pisze, plus w tylnej kanapie masz chyba worek na narty... to ja go juz nie mam ;p i w ten sposob przeciagasz kable do bagaznika... tak dla ulatwienia to dodam ze warto sciagnac tylna kanape bo to praktycznie 4 srobki a kable beda naprawde dobrze schowane ;]
ps: inaczej nie puscisz bo za tylna kanapa masz sciane grodziowa wzmacniajaca bude cabrio, wiec jedyny sposob to tylko rozerwanie worka, albo calego albo tylko na srednice kabli...
ps: inaczej nie puscisz bo za tylna kanapa masz sciane grodziowa wzmacniajaca bude cabrio, wiec jedyny sposob to tylko rozerwanie worka, albo calego albo tylko na srednice kabli...
nieprawda... ja u siebie pusciłem bokami... jak zdejmiesz tylny boczek to w dziurze na głosnik zobaczysz otwór do bagażnika. wkładając tam kable miniesz zbiornik paliwa i jestes w bagazniku.kolczat pisze:chodzi Ci o to zeby dociagnac kable do bagaznika? to tak jak skoti pisze, plus w tylnej kanapie masz chyba worek na narty... to ja go juz nie mam ;p i w ten sposob przeciagasz kable do bagaznika... tak dla ulatwienia to dodam ze warto sciagnac tylna kanape bo to praktycznie 4 srobki a kable beda naprawde dobrze schowane ;]
pozdrawiam
dzięki o taką odpowiedz mi chodziło bo właśnie nie chciałem puszczać przez tunel na narty i myslałem którędy to puścić ale nigdzie nie widziałem połączenia z bagażnikiem(tak jak pisałe Kolczat jest tylko ściana grodziowa )seteman pisze:nieprawda... ja u siebie pusciłem bokami... jak zdejmiesz tylny boczek to w dziurze na głosnik zobaczysz otwór do bagażnika. wkładając tam kable miniesz zbiornik paliwa i jestes w bagazniku.kolczat pisze:chodzi Ci o to zeby dociagnac kable do bagaznika? to tak jak skoti pisze, plus w tylnej kanapie masz chyba worek na narty... to ja go juz nie mam ;p i w ten sposob przeciagasz kable do bagaznika... tak dla ulatwienia to dodam ze warto sciagnac tylna kanape bo to praktycznie 4 srobki a kable beda naprawde dobrze schowane ;]
pozdrawiam
[b4] kable do car audio
wita.
mam aude 80 2.0 w b benzynie. zaopatrzyłem się w tubę i wzmacniacz
ale nie do końca wiem jal to wszustko ze sobą połczyć xD
pytanie:
1) jakie dobrać kable? (tuba 450W wzmacniacz dobrali mi w sklepie pod tą tubę więc dokładnie nie znam szczegółów...)
2) jak rozprowadzić kable? (do zasilania i od redia)
3) jak podłączyć zasilanie pod akumulator i jak poprowadzić kapel od akumulatora do bagażnika
ps. fajnie by było jak by ktoś wstawił fotki jak ma to u siebie zrobione lub ja ma to dokładnie wyglądać
z góro dzięki
pytanie:
1) jakie dobrać kable? (tuba 450W wzmacniacz dobrali mi w sklepie pod tą tubę więc dokładnie nie znam szczegółów...)
3) jak podłączyć zasilanie pod akumulator i jak poprowadzić kapel od akumulatora do bagażnika
ps. fajnie by było jak by ktoś wstawił fotki jak ma to u siebie zrobione lub ja ma to dokładnie wyglądać
z góro dzięki
Re: [b4] kable do car audio
Kolego skoro dobrali Ci wzmacniacz to nie umieli Ci już kabli dobrać ?Co do poprowadzenia od radia najlepiej jest puścić je pod tapicerką , czyli całą wyciągnąć lub odgiąć i ułożyć kable.Możesz też spróbować listwami progowymi , jeśli Ci się zmieszczą.Kabel od aku puszczasz przez któreś z otworów pod szybą koło bezpieczników,przeciągasz go przez deskę i lecisz dalej do bagażnika.On jest gruby , to najlepiej go puścić pod tapicerką.Do aku podpinasz go najlepiej okrągła końcówką żeby mogła się wkręcić na śrubkę od klemy.Żadnej filozofii nie ma , każdy robi jak mu się podoba i jak mu pasuje.spider911 pisze:wita.
pytanie:
z góro dzięki
po pierwsze było pisane na forum wiele razy ale tak kable puszczasz progami kabel zasilający od akumulatora dajesz paru cm kawałek i wstawiasz bezpiecznik ja mam 30Amper dalej przekładasz ten kabel przez otwory użytkowe i wyciągasz go w audi i puszczasz progiem do wzmacniacza remote jedziesz progiem do radia między rajdem a wzmacniakiem możesz sobie wstawić przełącznik wtedy możesz wyłączać tubę a minus to przykręcasz do gołej blachy gdzieś w bagażniku a potem kable sygnałowe też jedziesz progami kolego (zakwapl ) pisaliśmy w tym samym czasie ;p wiec ci sie trochę wtrąciłem ;p heh ale kable sie zamieszą progami ja wszystkie kable ładowałem jednym progiem i wlazły elegancko bo jak sie popieści to sie i zmieści ;p xDDD