no i stalo sie uruchomilem to, jednak musialem podpiac sie pod pin 18, niebieskiej kostki w liczniku, kolor przewodu bialo-niebieski, tam jest sygnal predkosci, jak przyspieszam to radio sie zglasnia, rownomiernie, lecz jak zwolnie nazbyt szybko to sciszanie jest z opoznieniem, to ma sens bo i licznik z opoznieniem wskazuje predkosc, przy gwaltownym hamowaniu
pytanie moje brzmi, jak zwiekszyc poziom zglasniania, bo na zalaczonym rysunku widac ze jest to mozliwe, wyciagnalem te pierwsze pokretlo to zalacza funk.GALA i przekrecone jest w prawo, te drugie ma druga funkcje, glosniej i ciszej tylne i przednie glosniki, tyle ze niema w radiu mozliwosci na tylne glosniki, jednak jak sie reguluje to widac ze to do tego sluzy
czy ktos to dokladnie przetlumaczy?
rys 1 i 2 dotyczy sarszej Gammy(ma jedno duze i trzy male pokretla),
rys 3 dotyczy radia Audi Gamma co bylo w b4 (ma jedno duze i dwa male pokretla z podwojnymi funkcjami)
ale niemam kompletnej instrukcji do niej
[B3 B4] radio Audi Gamma - funkcja GALA
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
siema ja pisze do ciebie wlasnie w sprawie włączenia tej funkcji napiszmi prosze jak ja uruchomic czy cos sie pojawia na wyswietlaczu z gory dziekujeSzara80tkaTdi pisze:no i stalo sie uruchomilem to, jednak musialem podpiac sie pod pin 18, niebieskiej kostki w liczniku, kolor przewodu bialo-niebieski, tam jest sygnal predkosci, jak przyspieszam to radio sie zglasnia, rownomiernie, lecz jak zwolnie nazbyt szybko to sciszanie jest z opoznieniem, to ma sens bo i licznik z opoznieniem wskazuje predkosc, przy gwaltownym hamowaniu
pytanie moje brzmi, jak zwiekszyc poziom zglasniania, bo na zalaczonym rysunku widac ze jest to mozliwe, wyciagnalem te pierwsze pokretlo to zalacza funk.GALA i przekrecone jest w prawo, te drugie ma druga funkcje, glosniej i ciszej tylne i przednie glosniki, tyle ze niema w radiu mozliwosci na tylne glosniki, jednak jak sie reguluje to widac ze to do tego sluzy
czy ktos to dokladnie przetlumaczy?
rys 1 i 2 dotyczy starszej Gammy(ma jedno duze i trzy male pokretla),
rys 3 dotyczy radia Audi Gamma co bylo w b4 (ma jedno duze i dwa male pokretla z podwojnymi funkcjami)
ale niemam kompletnej instrukcji do niej
Ostatnio zmieniony 01 lut 2015, 15:41 przez krzychJ-1891, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Audi Concert I problem z gala
Witam wszystkich na forum.
Auto Audi 80b4 2.0 benzyna manual radio audi concert I panasonic
Mam taki problem funkcja gala nie działa .
Co próbowałem:
1 TP+RDS i włączenie radia - ustawienie gala na 5 (max)
są tam jakieś inne opcje nie wiem do czego.
2 Wszystkie możliwe przewody do GA w radiu z licznika czyli niebiesko-biały, drugi niebiesko biały (były dwa identyczne), brązowo-czerwony.
3 Połączenie masy z pinem na przeciwko wtyczki (wyświetlił się napis TELEFON i tyle)
4 Sprawdziłem niebiesko-biały przewód miernikiem napięcie było od 13V w miarę predkości malało
Nie posiadam wzmacniacza tylko dwa przednie głośniki .
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły będę wdzięczny.
Auto Audi 80b4 2.0 benzyna manual radio audi concert I panasonic
Mam taki problem funkcja gala nie działa .
Co próbowałem:
1 TP+RDS i włączenie radia - ustawienie gala na 5 (max)
są tam jakieś inne opcje nie wiem do czego.
2 Wszystkie możliwe przewody do GA w radiu z licznika czyli niebiesko-biały, drugi niebiesko biały (były dwa identyczne), brązowo-czerwony.
3 Połączenie masy z pinem na przeciwko wtyczki (wyświetlił się napis TELEFON i tyle)
4 Sprawdziłem niebiesko-biały przewód miernikiem napięcie było od 13V w miarę predkości malało
Nie posiadam wzmacniacza tylko dwa przednie głośniki .
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły będę wdzięczny.