Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 B4] radio Audi Gamma - funkcja GALA

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 06 paź 2010, 14:29

no i stalo sie uruchomilem to, jednak musialem podpiac sie pod pin 18, niebieskiej kostki w liczniku, kolor przewodu bialo-niebieski, tam jest sygnal predkosci, jak przyspieszam to radio sie zglasnia, rownomiernie, lecz jak zwolnie nazbyt szybko to sciszanie jest z opoznieniem, to ma sens bo i licznik z opoznieniem wskazuje predkosc, przy gwaltownym hamowaniu

pytanie moje brzmi, jak zwiekszyc poziom zglasniania, bo na zalaczonym rysunku widac ze jest to mozliwe, wyciagnalem te pierwsze pokretlo to zalacza funk.GALA i przekrecone jest w prawo, te drugie ma druga funkcje, glosniej i ciszej tylne i przednie glosniki, tyle ze niema w radiu mozliwosci na tylne glosniki, jednak jak sie reguluje to widac ze to do tego sluzy

czy ktos to dokladnie przetlumaczy?

rys 1 i 2 dotyczy sarszej Gammy(ma jedno duze i trzy male pokretla),
rys 3 dotyczy radia Audi Gamma co bylo w b4 (ma jedno duze i dwa male pokretla z podwojnymi funkcjami)
ale niemam kompletnej instrukcji do niej

krzychJ-1891
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzychJ-1891 » 05 wrz 2011, 08:24

Szara80tkaTdi pisze:no i stalo sie uruchomilem to, jednak musialem podpiac sie pod pin 18, niebieskiej kostki w liczniku, kolor przewodu bialo-niebieski, tam jest sygnal predkosci, jak przyspieszam to radio sie zglasnia, rownomiernie, lecz jak zwolnie nazbyt szybko to sciszanie jest z opoznieniem, to ma sens bo i licznik z opoznieniem wskazuje predkosc, przy gwaltownym hamowaniu

pytanie moje brzmi, jak zwiekszyc poziom zglasniania, bo na zalaczonym rysunku widac ze jest to mozliwe, wyciagnalem te pierwsze pokretlo to zalacza funk.GALA i przekrecone jest w prawo, te drugie ma druga funkcje, glosniej i ciszej tylne i przednie glosniki, tyle ze niema w radiu mozliwosci na tylne glosniki, jednak jak sie reguluje to widac ze to do tego sluzy

czy ktos to dokladnie przetlumaczy?

rys 1 i 2 dotyczy starszej Gammy(ma jedno duze i trzy male pokretla),
rys 3 dotyczy radia Audi Gamma co bylo w b4 (ma jedno duze i dwa male pokretla z podwojnymi funkcjami)
ale niemam kompletnej instrukcji do niej
siema ja pisze do ciebie wlasnie w sprawie włączenia tej funkcji napiszmi prosze jak ja uruchomic czy cos sie pojawia na wyswietlaczu z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony 01 lut 2015, 15:41 przez krzychJ-1891, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 05 wrz 2011, 12:25

nie, nic sie nie pokazuje, dziala i tyle, acha no i muszisz miec bodajze tez te druga mase podpieta, tylko ze jak bedziesz chcial w przyszlosci inne radio tu wpiac to te mase kolo GA musisz odlaczyc

guzzzz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audi Concert I problem z gala

Post autor: guzzzz » 14 cze 2018, 18:46

Witam wszystkich na forum.

Auto Audi 80b4 2.0 benzyna manual radio audi concert I panasonic

Mam taki problem funkcja gala nie działa .

Co próbowałem:
1 TP+RDS i włączenie radia - ustawienie gala na 5 (max)
są tam jakieś inne opcje nie wiem do czego.

2 Wszystkie możliwe przewody do GA w radiu z licznika czyli niebiesko-biały, drugi niebiesko biały (były dwa identyczne), brązowo-czerwony.

3 Połączenie masy z pinem na przeciwko wtyczki (wyświetlił się napis TELEFON i tyle)

4 Sprawdziłem niebiesko-biały przewód miernikiem napięcie było od 13V w miarę predkości malało

zly_

Nie posiadam wzmacniacza tylko dwa przednie głośniki .

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły będę wdzięczny.

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 14 cze 2018, 19:57

guzzzz pisze:audi concert I panasonic
Jest do A4, ciekawe czy a4 nie ma innego przelicznika impulsów predkosci.

guzzzz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: guzzzz » 19 cze 2018, 12:22

Czyli rozumiem, że niema możliwości podłączenia gali

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl