Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Radio - Sony czy Kenwood ?

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
PawelG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PawelG » 01 lip 2009, 19:24

auroxick, jeśli myślisz o jakiejkolwiek rozbudowie audio to będziesz żałował że nie kupiłeś radia z 2 parami RCA (tak jak masz w tej alpince, co podałem), ale twój wybór oczywiście.

Awatar użytkownika
auroxick
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: auroxick » 01 lip 2009, 19:40

Myślę o dodaniu tylko wzmacniacza i nic więcej.

Awatar użytkownika
PawelG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PawelG » 01 lip 2009, 19:46

auroxick pisze:Myślę o dodaniu tylko wzmacniacza i nic więcej.
no właśnie i przy założeniu standardowym, że pod wzmacniaczem mają grać 2xgłośnik z przodu +skrzynka w bagarzniku to radio z 1 parą RCA idzie do wymiany - sam to przerabiałem.

Awatar użytkownika
auroxick
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: auroxick » 01 lip 2009, 20:45

planuje 2x midy i 2x wysokotonowe bez skrzynki to podejdzie czy nie?

Awatar użytkownika
PawelG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PawelG » 02 lip 2009, 12:20

auroxick pisze:planuje 2x midy i 2x wysokotonowe bez skrzynki to podejdzie czy nie?
podejdzie, ale gwarantuję ci że apetyt urośnie ci w miarę jedzenia i będziesz chciał wypełnić scenę jakimś subtelnym basem ;-)

Awatar użytkownika
auroxick
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: auroxick » 02 lip 2009, 17:02

to wtedy będę musiał zmienić, póki co to nawet na lepsze głośniki nie mogę sobie pozwolić, ale pomalutku... :-)

Awatar użytkownika
piku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: piku » 14 lip 2009, 13:31

Bierz sonego znajomy ma i naprawde jest dobry jak za tą cene.

Awatar użytkownika
auroxick
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: auroxick » 14 lip 2009, 20:21

Kupiłem kena-czekam aż przyjdzie, ale narazie na ori głośnikach to pewnie nie poczuję różnicy między nim a jakimś pożyczonym aeg :d

Awatar użytkownika
skoti
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skoti » 15 lip 2009, 00:56

W takim przedziale cenowym nie zauważysz różnicy w graniu jedynie w wyglądzie . Weź te które bardziej Ci się podoba.
ps. i jak myślisz o rozbudowie systemu to min. 2 pary wyjść RCA

Awatar użytkownika
auroxick
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: auroxick » 19 sie 2009, 18:05

Cześć koledzy :-) Powinienem już tutaj daaaawno napisać sprawozdanie, no ale...
Myślałem, że nie zauważe (usłysze :-P ) różnicy w dźwięku tak jak skoti pisał, ale bardzo pozytynie się zaskoczyłem - wogóle nie przypuszczałem, że ori głośniki mogą jakoś lepiej zagrać niż dotychczas. Basy są głębsze i ogólnie dźwięk bardziej czysty. Na poprzednim radiu nie słyszałem wielu dźwięków(chodzi o jakieś ciche smaczki-no nie wiem jak to opisać-sami wiecie)
Ten kenwood jest naprawde wart tych pieniędzy i myślę, że bardzo dobrze wybrałem - tylko jedynym minusem jaki znalazłem jest to jak przełączam empetrójki i dojdzie do ostatniej to nie przechodzi do pierwszej tylko trzeba się ręcznie cofać, wsumie już się przyzwyczaiłem bo po prostu kręcę sobie pokrętłem (w trybie szybkiego szukania) także nie ma tragedii - dźwięk rekompensuje to niedociągniecie w sofcie.
A jeszcze pare słów o tunerze - jest rewelacyjny! :-> Codziennie jeżdżę przez długi tunel i na starym radyjku tuż po wjechaniu do niego radio milkło a odzywały się szumy - teraz ich nie slyszę. Radyjko gra jak pod chmurką :-D Dużo ustawień dźwięku, jakieś podbicia basu, oczywiście gotowe presety itp. Dobra dobra trochę się rozpisałem ehhh :mrgreen: Także polecam! Pozdrawiam!
Obrazek

Święty
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Święty » 20 sie 2009, 18:00

widze że po frytkach, ale jak proponował bym Clariona 288, cena ok 400 zł 4x 30 RMS 2 pary wyjść rca USB, aux, w klasie nie ma sobie rownych

ps. dobrze zrobiłeś wybierajac kenwooda

Thomas3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Thomas3 » 21 sie 2009, 10:52

Ja proponowalbym JVC lub Pioneera osobiscie mam pioniera glosniki wysoko i nisko tonowe i zadne mi tuby nie trzebaxD no i oczywiscie 2xRCA bardzo wazne

Awatar użytkownika
hackthemilk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hackthemilk » 09 paź 2009, 23:54

Thomas3 pisze:Ja proponowalbym JVC lub Pioneera osobiscie mam pioniera glosniki wysoko i nisko tonowe i zadne mi tuby nie trzebaxD no i oczywiscie 2xRCA bardzo wazne
tylko nie JVC a Pajonieer to niebardzo

Posiadam Kenwood'a w4034y od 5 lat kupiłem kiedyś za 500zł NOwe niemam żadnych problemów NIC a JVC i wynalazki no noname - to na alledrogo i bazary - śmić! <ok>

<piwo> KENWOOD RULES

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 10 paź 2009, 03:49

Tak to prawda z tym że gówno prawda. JVC ma naprawdę fajne odtwarzacze, szczególnie ze starszych serii, bo te nowe po 300zł to to samo co Alpiny, Pionki i Kenie wszytsko szyte na jedną miarę.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 10 paź 2009, 10:46

Kolego, dokonałeś właściwego wyboru.
Ja przerobiłem już kilka HU i Sony miałem nie cały miesiąc (przesiadłem się niby z niższego modelu Kena za 450zł na Sony za 860zł) bo nie mogłem wytrzymać zniekształceń i tych wszystkich sztucznych podbić w Soniaczu. Może i ładnie wygląda i niewątpliwie ma rewelacyjną przeglądarkę folderów ale na tym się kończą zalety.

Przebarwienia dźwięku były tak znaczne że wszystko miałem ustawione na ust. fabrycznych a i tak nie szło słuchać bo albo brakowało rejestrów albo było ich za dużo...

Wróciłem do Kena.

Co do innych marek to generalnie starsze model są lepsze od nowszych.
Co do JVC nie jestem fanem tej marki - może są ze dwa modele godne uwagi ale posiadają jedynie napęd CD (bez MP3), Można polecić kilka Pionków, Clarków, Kenów i Alpinek - z dekoderem MP3.
Spróbuj posłuchać ori Audio CD a potem tego samego na MP3 i zadecydujesz czy czy chcesz słuchać jakości czy nazwijmy to "powera".

Co do Kenów to ci powiem że mają dosyć głębokie i przejrzyste brzmienie z miękkim base - każda firma oferuje inne brzmienie dal tego nie można polecać konkretnie tego albo innego modelu - każdy ma inne odczucia słuchowe i co innego mu łechce podmórzdże i sam się musi dowiedzieć co mu odpowiada - drogą prób i błędów.

Jeszcze raz gratuluję wyboru.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl