Radio - Sony czy Kenwood ?
Radio - Sony czy Kenwood ?
Cześć!
Proste pytanie sony czy kenwood?
Przymierzam się właśnie do zmiany radia, tylko mam dylemat, sony ładniej wyglada i ma dodatkowo pilocika, a podobno kenwood ładniej gra tylko nie wiem co to znaczy ładniej? Może ktoś to określić? sony-vs-ken?
Chodzi mi o takie modele:
Ken
Sony
Z góry dzięki! Będę wdzięczny!
Proste pytanie sony czy kenwood?
Przymierzam się właśnie do zmiany radia, tylko mam dylemat, sony ładniej wyglada i ma dodatkowo pilocika, a podobno kenwood ładniej gra tylko nie wiem co to znaczy ładniej? Może ktoś to określić? sony-vs-ken?
Chodzi mi o takie modele:
Ken
Sony
Z góry dzięki! Będę wdzięczny!
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 17:03 przez auroxick, łącznie zmieniany 2 razy.
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Mam dokładnie tego soniacza, działam przede wszystkim na mp3 i jestem zadowolony z jakości odtwarzania, co prawda nie mam jakiś tam cudów, jeśli chodzi o przetworniki elektroakustyczne, z przodu co dała fabryka, na półce 13cm boshmany z alu membraną i tuba + wzmacniacz pionieer. Gra to nawet nawet, jak na taki zestaw. A podświetlanie racja, super, jak masz zrobione zegary na czerwono, to pięknie się komponuje z całym wnętrzem. Co do pilota, to uważam trochę jako taki dodatek, którego i tak się nie używa. No chyba, że pasażerowie.
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jak słuchasz tylko MP3 to wybacz ale na temat jakości dźwięku danego radia nie masz rozeznania aby się wypowiadać jeszcze na tych głośnikach i tubie. To tak jakbyś mówił że odtwarzacz mp3 M-Power za parę groszy jest bardzo dobry i jego byś wybrał mając jeszcze w opcji iRiver'a ale nigdy iRivera nie słuchając. Typowa opinia "Super - bo mam" tylko co z tego jak bez porównania
auroxick troszku kenwoodów i sonych już słyszałem i nigdy sony kenwooda wedle mego ucha nie przebił - tyle że ja jestem zwolennikiem bardziej naturalnego dźwięku poza tym co prawda to kwestia gustu ale kenwood ten ładniej się prezentuje w b3/b4 niż ten sony
auroxick troszku kenwoodów i sonych już słyszałem i nigdy sony kenwooda wedle mego ucha nie przebił - tyle że ja jestem zwolennikiem bardziej naturalnego dźwięku poza tym co prawda to kwestia gustu ale kenwood ten ładniej się prezentuje w b3/b4 niż ten sony
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
brak USB ? nie wiem - pobieżnie patrzyłem ale chyba takPawelG pisze:rozważ może alpine cde-9874rr- naprawdę przyjemne radyjko i najbardziej rozwojowe z tych wszystkichmellow_pak pisze:Sony czy Kenwood.... ja Ci powiem Alpine !
link
ja stawiam na sony mam takie w Polówce ładnie buczy a takiego kenwooda ma moj znajomy jednak na org glosnikach jakocs diwieku praktycznie taka sama takze nie wiem w czym wybrzydzac, oba radia sa porownywlane do siebie... wybieram sony bo mam sentyment do tej firmy, a ta jakosc naprwde trudna do wychaczenia na org glosnikach
Ori głośniki to tylko narazie, aż nie kupie nowych (może jakie rainbowy albo co) także jeśli chodzi o ori to nie zawracać sobie głowydr.lolek pisze:wybieram sony bo mam sentyment do tej firmy, a ta jakosc naprwde trudna do wychaczenia na org glosnikach
Już naprawde nie wiem co wybrać, ten alpine niepodchodzi mi. Chyba zrobie wyliczankę
a to ja sie wypowiem bo mam radio właśnie sony wcześniej niestety też trafiłem na tą firme (oba kupiłem z autem). Ale mam tez porównanie brat ma alpine ojciec Kenwooda. I za nic nie dam sobie wmówić że sony jest lepsze od keenwooda.Teraz moje odczucia:
-Co do dźwięku sie nie wypowiem bo w tej klasie to itak nie słyszę różnicy z tym że sony bardzo podbija basy a korektor ma ubogi
-Raio - kenwood lepiej łapie stacje w trasie
-Kompakt i tu mam sporo do zarzucenia sony w stosunku do keenwooda:
*strasznie wolne wyszukiwanie kawałku mp3
*masakryczne przewijanie kawałku mp3 toć to chyba nawet nie przewijanie co przesuwanie
*powolny start płyty po wsadzeniu (zanim on sz czyta te katalogi to można usnąć)
Tutaj naprawdę alpinka rewelacyjnie się sprawuje kenwood niczego sobie, a sony to padaka
-Co do dźwięku sie nie wypowiem bo w tej klasie to itak nie słyszę różnicy z tym że sony bardzo podbija basy a korektor ma ubogi
-Raio - kenwood lepiej łapie stacje w trasie
-Kompakt i tu mam sporo do zarzucenia sony w stosunku do keenwooda:
*strasznie wolne wyszukiwanie kawałku mp3
*masakryczne przewijanie kawałku mp3 toć to chyba nawet nie przewijanie co przesuwanie
*powolny start płyty po wsadzeniu (zanim on sz czyta te katalogi to można usnąć)
Tutaj naprawdę alpinka rewelacyjnie się sprawuje kenwood niczego sobie, a sony to padaka