Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Radio - Sony czy Kenwood ?

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
auroxick
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Radio - Sony czy Kenwood ?

Post autor: auroxick » 30 cze 2009, 20:04

Cześć!
Proste pytanie sony czy kenwood?
Przymierzam się właśnie do zmiany radia, tylko mam dylemat, sony ładniej wyglada i ma dodatkowo pilocika, a podobno kenwood ładniej gra tylko nie wiem co to znaczy ładniej? Może ktoś to określić? sony-vs-ken?
Chodzi mi o takie modele:

Ken

Sony

Z góry dzięki! Będę wdzięczny!
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 17:03 przez auroxick, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
GreenGreen
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: GreenGreen » 30 cze 2009, 20:47

Kenwood i wszystko jasne

Awatar użytkownika
auroxick
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: auroxick » 30 cze 2009, 21:32

Dobra spoko :mrgreen: ale może coś więcej?? Czy sony ma naprawde 24bitowy przetwornik?
W sumie jestem bardziej nastawiony na sony ze wzgledu na fajny wygląd, ale bardzo zależy mi na jakości dźwięku (chociaz narazie tylko na ori głośnikach w podszybiu), także naprawdę jestem w kropce i kropka .

mellow_pak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mellow_pak » 30 cze 2009, 22:33

Sony czy Kenwood.... ja Ci powiem Alpine !

JOLLY
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: JOLLY » 30 cze 2009, 22:44

Mam dokładnie tego soniacza, działam przede wszystkim na mp3 i jestem zadowolony z jakości odtwarzania, co prawda nie mam jakiś tam cudów, jeśli chodzi o przetworniki elektroakustyczne, z przodu co dała fabryka, na półce 13cm boshmany z alu membraną i tuba + wzmacniacz pionieer. Gra to nawet nawet, jak na taki zestaw. A podświetlanie racja, super, jak masz zrobione zegary na czerwono, to pięknie się komponuje z całym wnętrzem. Co do pilota, to uważam trochę jako taki dodatek, którego i tak się nie używa. No chyba, że pasażerowie.

Awatar użytkownika
GreenGreen
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: GreenGreen » 01 lip 2009, 00:44

Jak słuchasz tylko MP3 to wybacz ale na temat jakości dźwięku danego radia nie masz rozeznania aby się wypowiadać jeszcze na tych głośnikach i tubie. To tak jakbyś mówił że odtwarzacz mp3 M-Power za parę groszy jest bardzo dobry i jego byś wybrał mając jeszcze w opcji iRiver'a ale nigdy iRivera nie słuchając. Typowa opinia "Super - bo mam" tylko co z tego jak bez porównania

auroxick troszku kenwoodów i sonych już słyszałem i nigdy sony kenwooda wedle mego ucha nie przebił - tyle że ja jestem zwolennikiem bardziej naturalnego dźwięku poza tym co prawda to kwestia gustu ale kenwood ten ładniej się prezentuje w b3/b4 niż ten sony

Awatar użytkownika
PawelG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PawelG » 01 lip 2009, 10:58

mellow_pak pisze:Sony czy Kenwood.... ja Ci powiem Alpine !
rozważ może alpine cde-9874rr- naprawdę przyjemne radyjko i najbardziej rozwojowe z tych wszystkich

link

Awatar użytkownika
GreenGreen
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: GreenGreen » 01 lip 2009, 11:28

PawelG pisze:
mellow_pak pisze:Sony czy Kenwood.... ja Ci powiem Alpine !
rozważ może alpine cde-9874rr- naprawdę przyjemne radyjko i najbardziej rozwojowe z tych wszystkich

link
brak USB ? nie wiem - pobieżnie patrzyłem ale chyba tak

Awatar użytkownika
dr.lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dr.lolek » 01 lip 2009, 11:30

ja stawiam na sony mam takie w Polówce ładnie buczy a takiego kenwooda ma moj znajomy jednak na org glosnikach jakocs diwieku praktycznie taka sama takze nie wiem w czym wybrzydzac, oba radia sa porownywlane do siebie... wybieram sony bo mam sentyment do tej firmy, a ta jakosc naprwde trudna do wychaczenia na org glosnikach

Awatar użytkownika
PawelG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PawelG » 01 lip 2009, 11:42

GreenGreen pisze:brak USB ? nie wiem - pobieżnie patrzyłem ale chyba tak
brak, ale to radio a nie PC <ok>

JOLLY
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: JOLLY » 01 lip 2009, 13:07

GreenGreen, nic takiego nie napisałem, że super itp. Przeczytaj ze zrozumieniem może. Napisałem, że jestem z niego zadowolony po prostu. Jest to moja subiektywna ocena, gdyż nie mam porównania to np. kenwooda tej klasy.

Awatar użytkownika
auroxick
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: auroxick » 01 lip 2009, 16:21

dr.lolek pisze:wybieram sony bo mam sentyment do tej firmy, a ta jakosc naprwde trudna do wychaczenia na org glosnikach
Ori głośniki to tylko narazie, aż nie kupie nowych (może jakie rainbowy albo co) także jeśli chodzi o ori to nie zawracać sobie głowy ;-)
Już naprawde nie wiem co wybrać, ten alpine niepodchodzi mi. Chyba zrobie wyliczankę :-D

Awatar użytkownika
misiek440
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: misiek440 » 01 lip 2009, 16:33

a to ja sie wypowiem bo mam radio właśnie sony wcześniej niestety też trafiłem na tą firme (oba kupiłem z autem). Ale mam tez porównanie brat ma alpine ojciec Kenwooda. I za nic nie dam sobie wmówić że sony jest lepsze od keenwooda.Teraz moje odczucia:
-Co do dźwięku sie nie wypowiem bo w tej klasie to itak nie słyszę różnicy z tym że sony bardzo podbija basy a korektor ma ubogi
-Raio - kenwood lepiej łapie stacje w trasie
-Kompakt i tu mam sporo do zarzucenia sony w stosunku do keenwooda:
*strasznie wolne wyszukiwanie kawałku mp3
*masakryczne przewijanie kawałku mp3 toć to chyba nawet nie przewijanie co przesuwanie
*powolny start płyty po wsadzeniu (zanim on sz :arrow: czyta te katalogi to można usnąć)

Tutaj naprawdę alpinka rewelacyjnie się sprawuje kenwood niczego sobie, a sony to padaka

CooLXD
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: CooLXD » 01 lip 2009, 16:52

Siemanko także posiadam radyjko sony a mogłem kupić kenwood, za bardzo nie żałuje ale jak bym miał ponownie kupować to wybrał bym kenwooda słyszałem lepsze opinie na jego temat a sony cienko łapie fale itd. (np. tak jest u mnie)
Pozdro :-P

Awatar użytkownika
auroxick
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: auroxick » 01 lip 2009, 17:44

Dobra postanowiłem![w końcu :-) ]Kupuję kena, mam nadzieje że dobrze wybrałem. Przed chwilą pokazywałem narzeczonej, które radyjko mam kupić to bez zastanowienia wybrała kenwooda <ok> wiadomo-kobieta sugerowała się wyglądem ale chyba musi coś w tym być no nie? Dzięki chłopaki za rade i info! <piwo>

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl