Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Radio - wybor do 230 PLN

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Przemo95
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Radio - wybor do 230 PLN

Post autor: Przemo95 » 19 kwie 2009, 21:06

chciał bym ufundować mojej audi nowe radio :mrgreen: bo stare sie nadaje tylko do kosza i tu jest moje pytanie jakie radio byście mi polecili za te pieniądze radio ma mieć odtwarzacz cd/mp3 co byście doradzili bo ja sie na tym nieznam za bardzo więc nie chciał bym kupić jakiegoś złomu
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 13:43 przez Przemo95, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
beneq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: beneq » 19 kwie 2009, 21:30

Mialem podobny dylemat, za 299zl kupilem radio Sony CDX-GT31U z wejsciem usb.
Na ori glosniczkach gra bardzo ladnie i kolorystycznie(podswietlenie) niemal idealnie wpasowuje sie w kokpit audika.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 20 kwie 2009, 09:33

W takich pieniążkach za wielkiej różnicy nie ma jedni polecą ci Sony drudzy Kenwood A jeszcze inni Pioneer dobrze by było żeby podświetlenia wyświetlacza było białe
a podświetlenie przycisków czerwone wtedy spasuję się z oświetleniem w audi i usb jak najbardziej ;-)
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 13:35 przez goldi j51, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dardaw2
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dardaw2 » 20 kwie 2009, 13:00

Kenwood, albo Alpine, tylko że Alpine nie będzie miał czerwonego podświetlenia jeśli chodzi o nówki.
Kenwood wychodzi najlepiej, bardzo wytrzymały i przyjemniejszy dla ucha niż plastikowe Sony czy skrzeczący Pioneer.

Kuballa17
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kuballa17 » 20 kwie 2009, 17:35

ja mam radyjko Balupunkt Calgary MP35 i jest zaje .... i co najwazniejsze jest mocne i podswitlenie pasuje bo ma wyswietlacz bialy a przyciski czerwone :-)

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 20 kwie 2009, 21:41

W tej cenie to tylko Kenwood - żadna inna firma za takie pieniądze nie oferuje przetwornika 24Bit DAC.
[center]PISAŁEM TO JUŻ MILION RAZY I NAPISZĘ JESZCZE RAZ - PROSZĘ CZYTAĆ FORUM I FAQi :!: :!: :!:
W nich wszystko jest :!: [/center]

Awatar użytkownika
blacksjz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: blacksjz » 21 kwie 2009, 12:49

Omijaj szerokim łukiem radio rocker

Krzysiek499

Post autor: Krzysiek499 » 24 kwie 2009, 14:58

Jak chcesz dobre i niedrogie radio to to wybiez Kenwood lub JVC z tanszych. I to nie prawda ze tylko Kenwood w tej cenie ma przetwornik 24-bitowy . W podobnej cenie maja je rowniez radia JVC.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 24 kwie 2009, 18:57

Krzysiek499 pisze:Jak chcesz dobre i niedrogie radio to to wybiez Kenwood lub JVC z tanszych. I to nie prawda ze tylko Kenwood w tej cenie ma przetwornik 24-bitowy . W podobnej cenie maja je rowniez radia JVC.
Porównywałeś kiedyś radio Kena i JVC /odsłuch/ w tej samej klasie cenowej? Ja tak. JVC może i ładnie wyglądają /kwestia gustu :-/ / ale nic poza tym - modele z przetwornikiem i tak zostają daleko w tyle...

Krzysiek499

Post autor: Krzysiek499 » 24 kwie 2009, 19:53

Hmm odsłuch czemu lepszy ma Kenwood? jak to sprawdzałeś i jak rozumiesz pojecie odsłuch? Może akurat trafił sie lepszy model Kenwooda ale to nie znaczy ze kazdy model Kenwooda ,który wychodzi (z tanszych oczywiscie ) jest od razu lepszy od tanszych modeli JVC czy Pioneera. Mze akurat trafil Ci sie akurat taki dobry model Kenwooda i porownales go z JVC i rzeczywiscie byl lepszy . NO ja sie zbytnio nie znam na"odsluchu" a w innym razie kazdy inny moze miec "odsluch" . Właśnie nie wiem co rozumisz pod tym pojeciem- brzmienie czy barwe tonow , przewage ktorys z nich czy jak. A skoro sie na tym znasz toco wlasnie myslisz o radiach Pioneer, JVC i Sony . Ale z tegoco slyszlem to sony gorsze jest od tych, ktore podalem a JVC i Pioneer znowu niby stoi na rowno - to nie moje sugestie tylko opinie innych. Ja jak kupywalem raio dla siebie tez nie wiedzialem ktore wybrac z tanszych i wybieralem miedzy JVC KG322 i Pioneerem DEH-2820MP i zdecydowalem sie na Pioneera. NIe wiem czy dobrze zrobilem ale wielkim melomanem to ja nie jestem wiec nie wiedzialem ktore radio ma lepszy "odsluch". Ale Kenwooda nie bralem pod uwage ze zwgledu ze firma kojarzyla mi sie ze sprzetem AGD :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2009, 10:51 przez Krzysiek499, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 26 kwie 2009, 10:58

Odsłuch to po prostu słuchanie sprzętu w tym wypadku rozchodzi się o HU /radioodtwarzacz/ - podłączasz różne radio pod jeden sprzęt w tym samym aucie i widzisz różnice.

Zgodzę się z tym /i często sam to piszę/ że każdy ma inne preferencje i odczucia słuchowe więc jeden zestaw może dla mnie brzmieć super a dl Ciebie już nie.

Co do firm odtwarzaczy.
Ja nie idę w stronę dyskoteki tylko czystego brzmienia. HU Sony są ładnie i solidnie wykonane, mają wiele podbić /i to jest dla mnie udręką ponieważ strasznie zniekształcają/, Pioneer robi całkiem niezły sprzęt ale przeciętny tak jak i JVC i ALPINE Kenwood. Generalnie rzecz biorąc jeśli chcesz mieć na prawdę dobre granie to liczy sie i tak tylko CD a co za tym idzie modele sprzed 3,4,5,6 lat. HU produkowane na dzień dzisiejszy niestety jakością podzespołów odbiegają znacznie od tych które były kiedyś produkowane.

CO jest najlepsze?
Ciężko powiedzieć. Większość ludzi używa starszych Alpinek, Kenoow i Pionków - nie biorę tu już pod uwagę HI-ENDów.
Mi najbardziej odpowiada brzmienie Kenwooda - miałem kilka HU różnych firm i mam porównanie.

Co do Twjego wyboru - też wziął bym Pioneera.

Krzysiek499

Post autor: Krzysiek499 » 27 kwie 2009, 16:36

Myśle ze to dobry wybór tak ja Oofol napisał że Kenwood ma bardzo dobry odsłuch,ale dalej niech sam sie wypowie :-D Co do czerwonego koloru to chyba nie mógł być inny niż czerwony. Możesz brać obojetnie jaki kolor radia ale pod warunkiem ze bedzie on czerwony :mrgreen: Wiadomo o co chodzi ;-)

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 27 kwie 2009, 20:05

Jedynie co nie podoba mi się w Kenwood to że ustawienia są w jednym pokrętle razem z głośnością i często mi się to przestawia chyba nie jestem delikatny i czasem mnie to wkurza ;-)

Krzysiek499

Post autor: Krzysiek499 » 28 kwie 2009, 11:02

Ja Pioneera również wybrałem dlatego że miał większą moc w porównaniu z innymi radiami, z tańszymi które były wtedy dostępne. Bo prawie wszystkie radia maja moc 4x50 i jest to moc chyba RMS ale naprawdę liczy się moc DIN - niech mnie ktoś poprawi jak się mylę. Wiec inne radia miały moc 4x25W DIN a jeszcze inne nawet 4x22W DIN. Pioneer którego wzięłem ma 4x27W DIN.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 29 kwie 2009, 15:24

Ja Cię poprawię;-)
RMS=sinus=DIN
Większość radioodtwarzaczy /czytaj w rozsądnej cenie do 1500zł/ ma moc nominalną, czy jak Ty to nazwałeś DIN nie przekraczającą 20W przy 14V /to co podają producenci to lekko zawyżone wartości. Natomiast moc rzędu 4x50/52W to moc muzyczna=maxymalna.

Krzysiek499 Ken ma bardzo ładne brzmienie - już to pisałem - najbardziej mi odpowiadające:-) A co do podświetlenia to miło mieć czerwone, choć żeby to było kryterium zakupu :-/ Mój ma 5 przycisków z czego 4 są czerwone, piąty niebieski i gałki podświetlane są też na niebiesko - zauważ takie podświetlenie ma np A5 8-)

Jarek Chyba o tym Twoim problemie już rozmawialiśmy:-) W moim Kenie funkcje rozłożone sa na dwie gałki a z chęcią wrócił bym do tej opcji którą masz Ty - wszystko w jednej... Dla mnie to jest najwygodniejsze <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl