Radio - zmiana podświetlenia
Radio - zmiana podświetlenia
Czy można zmienić kolor podświetlenia radia (panasonic?). Moje radyjko przeniosłem z poprzedniego samochodu, gdzie deska była podświetlana na zielono i takie też podświetlenie jest w radiu (wyświetlacz). W audiczce w żaden sposób to nie pasuje.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 14:59 przez Bastek, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozbierz panel i zobacz czym jest podświetlany ale 90% ze żaróweczki. Kupujesz, wlutowujesz i heya.
Dobrze by było jak byś miał kondonik z oświetlenia tablicy z zegarami to kolorek by się ładnie zgrał.
Nie powinieneś mieć problemów.
A żaróweczki z dłuższym wąsem kupisz w każdym sklepie RTV z częściami.
Dobrze by było jak byś miał kondonik z oświetlenia tablicy z zegarami to kolorek by się ładnie zgrał.
Nie powinieneś mieć problemów.
A żaróweczki z dłuższym wąsem kupisz w każdym sklepie RTV z częściami.
Przerabiałem motyw zmieniania podświetlenia w Pionku... tam sprawa wygląda tak. Większe przyciski podświetlone są dwoma żarówkami w kondomikach-wymiana na żarówki malowana mija się z celem..właśnie po 3 miechach mam biało podświetlone radio...cały lakier zszedł.
Właśnie zanabyłem kondomiki..które między innymi wcisnę w radio:
link do aukcji...chyba jedyna na allegro...
Jeśli w Panasonicu podświetlony jest wyświetlacz..a nie wyświetlane znaki to też wystarczy zmienić kondomiki. A klawisze mogą być podświetlone (każdy z osobna) diodą (w moim Pioneerze klawisze od 1 do 6 - zapisanych stacji).
mam nadzieję że coś CI mój post pomoże :mrgreen:
Właśnie zanabyłem kondomiki..które między innymi wcisnę w radio:
link do aukcji...chyba jedyna na allegro...
Jeśli w Panasonicu podświetlony jest wyświetlacz..a nie wyświetlane znaki to też wystarczy zmienić kondomiki. A klawisze mogą być podświetlone (każdy z osobna) diodą (w moim Pioneerze klawisze od 1 do 6 - zapisanych stacji).
mam nadzieję że coś CI mój post pomoże :mrgreen:
Witam dokleję się do tematu, mam dylemat czy zmieniać podświetlenie liczników czy może podświetlenie radia posiadam Kenwooda W5541U co byście mi radzili? Za wszelkie sugestie i pomysły byłbym wdzięczny wieczorem dodam zdjęcie z włączonym radiem w ciemnościach żeby pokazać jak świeci ale wydaje mi się że podświetlane są jedynie przyciski, wejście USB i AUX oraz pokrętło