Radio - zmiana podświetlenia
Radio - zmiana podświetlenia
Czy można zmienić kolor podświetlenia radia (panasonic?). Moje radyjko przeniosłem z poprzedniego samochodu, gdzie deska była podświetlana na zielono i takie też podświetlenie jest w radiu (wyświetlacz). W audiczce w żaden sposób to nie pasuje.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 14:59 przez Bastek, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozbierz panel i zobacz czym jest podświetlany ale 90% ze żaróweczki. Kupujesz, wlutowujesz i heya.
Dobrze by było jak byś miał kondonik z oświetlenia tablicy z zegarami to kolorek by się ładnie zgrał.
Nie powinieneś mieć problemów.
A żaróweczki z dłuższym wąsem kupisz w każdym sklepie RTV z częściami.
Dobrze by było jak byś miał kondonik z oświetlenia tablicy z zegarami to kolorek by się ładnie zgrał.
Nie powinieneś mieć problemów.
A żaróweczki z dłuższym wąsem kupisz w każdym sklepie RTV z częściami.
Przerabiałem motyw zmieniania podświetlenia w Pionku... tam sprawa wygląda tak. Większe przyciski podświetlone są dwoma żarówkami w kondomikach-wymiana na żarówki malowana mija się z celem..właśnie po 3 miechach mam biało podświetlone radio...cały lakier zszedł.
Właśnie zanabyłem kondomiki..które między innymi wcisnę w radio:
link do aukcji...chyba jedyna na allegro...
Jeśli w Panasonicu podświetlony jest wyświetlacz..a nie wyświetlane znaki to też wystarczy zmienić kondomiki. A klawisze mogą być podświetlone (każdy z osobna) diodą (w moim Pioneerze klawisze od 1 do 6 - zapisanych stacji).
mam nadzieję że coś CI mój post pomoże
:mrgreen:
Właśnie zanabyłem kondomiki..które między innymi wcisnę w radio:
link do aukcji...chyba jedyna na allegro...
Jeśli w Panasonicu podświetlony jest wyświetlacz..a nie wyświetlane znaki to też wystarczy zmienić kondomiki. A klawisze mogą być podświetlone (każdy z osobna) diodą (w moim Pioneerze klawisze od 1 do 6 - zapisanych stacji).
mam nadzieję że coś CI mój post pomoże

Witam dokleję się do tematu, mam dylemat czy zmieniać podświetlenie liczników czy może podświetlenie radia posiadam Kenwooda W5541U
co byście mi radzili? Za wszelkie sugestie i pomysły byłbym wdzięczny
wieczorem dodam zdjęcie z włączonym radiem w ciemnościach żeby pokazać jak świeci ale wydaje mi się że podświetlane są jedynie przyciski, wejście USB i AUX oraz pokrętło