[all] Rejestrator toru jazdy i kamera sportowa
Raczej nie masz racji. Ten rejestrator nie dokonuje żadnych pomiarów, co wiązało by się z jego homlogacją. To tak jakby trzeba było homologować aparaty fotograficzne, bo zdjęcia nie będą uznane za dowód. Nie mówiąc już o dyktafonach na które nagrywane były afery korupcyjne, te też nie miały homologacji... :mrgreen:PICEK1 pisze:Dodatkowo tez nie posiadają homologacji a tym samym nagranie z tych "tanich" nie jest dowodem w sprawie.a bynajmniej można go za tokowe nie uznać.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Chyba musiałbyś mieć bardzo dużą kartę pamięci oraz ustawić niską jakość nagrania aby ci nie zapętliło.teko pisze: Zależy mi jeszcze żeby nagrywało bez zapętlania, żeby akurat jakaś sytuacja nie trafiła się w przerwę przy nagrywaniu.
Co do jakości na wpisz nazwę modelu w wyszukiwarkę na youtube a znajdziesz filmy do porównania jakości. Zobacz też jak poszczególne kamery nagrywają w nocy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Możesz połączyć 3 urządzenia w jednym za rozsądne pieniądze: nawigację z rejestratorem (zresztą całkiem przyzwoitym) z wejściem AV + podłączyć kamerę cofania w ramkę rejestracji lub moim zdaniem bardziej profi w oprawkę podświetlenia rejestracji (dedykowana). Navi ok 350 + ok 100 kamerka (bajer jest bo widzi w nocy). Dodatkowym plusem jest to że urzadzenie poprostu demontujesz co moim zdaniem jest najlepszym zabezpieczeniem anty kradzieżowym
A kto ci broni zostawić na stałe :mrgreen:teko pisze:GPS już mam, a chciałbym żeby to urządzenie było podłączone na stałe. Nie bardzo by odpowiadało mi codzienne podpinanie i odpinanie nawigacji.
Oczywiście dla bezpieczeństwa można odpinać. Tym bardziej nie chce mi się wierzyć że nie będziesz odpinał: telefonu, navi czy rejestratora.. czyli i tak odpinasz
A tak masz 3 urządzenia w jednym:
1) Navi z wejsciem AV (starą możesz sprzedać)
2) rejestrator wbudowany
3) kamerę cofania podpinasz do wejscia AV navi (widzi w nocy)
jak dla mnie bajer na maxa
Jestem za. Ostatnio jak mój kumpel jechał tirem przez W-we zatrzymały go stoleczne misiaczki mówiąc ze przejechał na czerwonym swietle. Spytał się czy maja to nagrane na videorejestratorze a oni odpowiedzieli że nie maja tego w radiowozie i że maja racje i zapraszaja po mandat 500 zł.
To kumpel wtedy zaprosił policjantów do kabiny i puscił swoj film ze swojego rejestartora. Po obejrzeniu filmu i stwierdzeniu ze miał zielone światło wierzdzając na skrzyzowanie poprosił policjantów o 500 zł za obejrzenie jego filmu.
Wtedy policjanci lekko mówiac wnerwili się i stwierdzili że i tak dojebia mu za coś innego ale dojebią i zaczeli pólgodzinną bezowocną kontrole ciagnika i naczepy (kontrolowali nawet date warzności gazy w apteczce).
Po nagraniu całej kontroli przez mojego kumpla usłyszał aby wypierdalał bo i tak go dzisiaj drapnią i wlepią mandat.
PS. Dlatego mam rejestrator z dwiema kamerami.
To kumpel wtedy zaprosił policjantów do kabiny i puscił swoj film ze swojego rejestartora. Po obejrzeniu filmu i stwierdzeniu ze miał zielone światło wierzdzając na skrzyzowanie poprosił policjantów o 500 zł za obejrzenie jego filmu.
Wtedy policjanci lekko mówiac wnerwili się i stwierdzili że i tak dojebia mu za coś innego ale dojebią i zaczeli pólgodzinną bezowocną kontrole ciagnika i naczepy (kontrolowali nawet date warzności gazy w apteczce).
Po nagraniu całej kontroli przez mojego kumpla usłyszał aby wypierdalał bo i tak go dzisiaj drapnią i wlepią mandat.
PS. Dlatego mam rejestrator z dwiema kamerami.
ja jestem bardzo bliski zakupu kamerki miałem już jedną niemiłą sytuację i jedynym dowodem mojej niewinności mogło być nagranie z kamerki której nie posiadałem;/
ostatnio gość w srebrnym B6 wymusił mi pierwszeństwo ale w taki sposób że prawie go trzasnąłem w dupe;/ brakło może 10cm i gdyby on sie nie przyznał że to jego wina to na bank bym się nie wybronił bo trafił bym go centralnie w tył ;/
ostatnio gość w srebrnym B6 wymusił mi pierwszeństwo ale w taki sposób że prawie go trzasnąłem w dupe;/ brakło może 10cm i gdyby on sie nie przyznał że to jego wina to na bank bym się nie wybronił bo trafił bym go centralnie w tył ;/
to faktszop44 pisze:ja jestem bardzo bliski zakupu kamerki miałem już jedną niemiłą sytuację i jedynym dowodem mojej niewinności mogło być nagranie z kamerki której nie posiadałem;/