Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[all] Rejestrator toru jazdy i kamera sportowa

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
teko

Post autor: teko » 15 paź 2012, 22:30

Czytałem na necie artykuł gdzieś o tym. Facet akurat trafił ciekawą sytuację i co się okazało na jego rejestratorze przy nagrywaniu w pętli robiła się 5 sek przerwy. I tak pechowo trafiło że nagrał tylko wyjazd i ustawienie się samochodu "do pionu".

Awatar użytkownika
PICEK1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PICEK1 » 15 paź 2012, 23:04

Dodatkowo tez nie posiadają homologacji a tym samym nagranie z tych "tanich" nie jest dowodem w sprawie.a bynajmniej można go za tokowe nie uznać.

Jelly
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jelly » 16 paź 2012, 12:19

PICEK1 pisze:Dodatkowo tez nie posiadają homologacji a tym samym nagranie z tych "tanich" nie jest dowodem w sprawie.a bynajmniej można go za tokowe nie uznać.
Raczej nie masz racji. Ten rejestrator nie dokonuje żadnych pomiarów, co wiązało by się z jego homlogacją. To tak jakby trzeba było homologować aparaty fotograficzne, bo zdjęcia nie będą uznane za dowód. Nie mówiąc już o dyktafonach na które nagrywane były afery korupcyjne, te też nie miały homologacji... :mrgreen:

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 16 paź 2012, 15:38

teko pisze: Zależy mi jeszcze żeby nagrywało bez zapętlania, żeby akurat jakaś sytuacja nie trafiła się w przerwę przy nagrywaniu.
Chyba musiałbyś mieć bardzo dużą kartę pamięci oraz ustawić niską jakość nagrania aby ci nie zapętliło.
Co do jakości na wpisz nazwę modelu w wyszukiwarkę na youtube a znajdziesz filmy do porównania jakości. Zobacz też jak poszczególne kamery nagrywają w nocy.

teko

Post autor: teko » 16 paź 2012, 15:47

Ta akurat w tej klasie cenowej nagrywa bardzo dobrze. Ale nie wiem jak z tymi lepszymi. Pytam, bo może ktoś z was posiada takowe.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 16 paź 2012, 16:54

Wpisz na yt nazwę jakiegoś droższego modelu to zobaczysz jak nagrywają.

teko

Post autor: teko » 16 paź 2012, 21:02

Podpowiedzcie mi może czy nie lepiej by jednak było kupić jakąś oddzielną kamerkę i jakimś innym sposobem to rejestrować? Tak aby było zamaskowane i nikt się nie skusił? Da się na pewno tylko może wiecie jak i jakim kosztem?

Awatar użytkownika
DEDHI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: DEDHI » 17 paź 2012, 00:28

Możesz połączyć 3 urządzenia w jednym za rozsądne pieniądze: nawigację z rejestratorem (zresztą całkiem przyzwoitym) z wejściem AV + podłączyć kamerę cofania w ramkę rejestracji lub moim zdaniem bardziej profi w oprawkę podświetlenia rejestracji (dedykowana). Navi ok 350 + ok 100 kamerka (bajer jest bo widzi w nocy). Dodatkowym plusem jest to że urzadzenie poprostu demontujesz co moim zdaniem jest najlepszym zabezpieczeniem anty kradzieżowym ;-)

teko

Post autor: teko » 17 paź 2012, 22:32

GPS już mam, a chciałbym żeby to urządzenie było podłączone na stałe. Nie bardzo by odpowiadało mi codzienne podpinanie i odpinanie nawigacji.

Awatar użytkownika
DEDHI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: DEDHI » 20 paź 2012, 10:20

teko pisze:GPS już mam, a chciałbym żeby to urządzenie było podłączone na stałe. Nie bardzo by odpowiadało mi codzienne podpinanie i odpinanie nawigacji.
A kto ci broni zostawić na stałe :mrgreen:
Oczywiście dla bezpieczeństwa można odpinać. Tym bardziej nie chce mi się wierzyć że nie będziesz odpinał: telefonu, navi czy rejestratora.. czyli i tak odpinasz ;-)
A tak masz 3 urządzenia w jednym:
1) Navi z wejsciem AV (starą możesz sprzedać)
2) rejestrator wbudowany
3) kamerę cofania podpinasz do wejscia AV navi (widzi w nocy)
jak dla mnie bajer na maxa <piwo>

teko

Post autor: teko » 20 paź 2012, 12:17

Ja kombinowałem, żeby mieć na stałe schowane, czyli żeby bez żadnego odpinania było niewidoczne. I do tego 2 kamerki przód i tył.

Awatar użytkownika
DEDHI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: DEDHI » 20 paź 2012, 22:43

wrzuć do schowka bo miejsca do ukrycia żeby nie trzeba było odpinać to nie ma ;-)

Awatar użytkownika
HAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: HAS » 23 paź 2012, 23:14

Jestem za. Ostatnio jak mój kumpel jechał tirem przez W-we zatrzymały go stoleczne misiaczki mówiąc ze przejechał na czerwonym swietle. Spytał się czy maja to nagrane na videorejestratorze a oni odpowiedzieli że nie maja tego w radiowozie i że maja racje i zapraszaja po mandat 500 zł.
To kumpel wtedy zaprosił policjantów do kabiny i puscił swoj film ze swojego rejestartora. Po obejrzeniu filmu i stwierdzeniu ze miał zielone światło wierzdzając na skrzyzowanie poprosił policjantów o 500 zł za obejrzenie jego filmu.
Wtedy policjanci lekko mówiac wnerwili się i stwierdzili że i tak dojebia mu za coś innego ale dojebią i zaczeli pólgodzinną bezowocną kontrole ciagnika i naczepy (kontrolowali nawet date warzności gazy w apteczce).
Po nagraniu całej kontroli przez mojego kumpla usłyszał aby wypierdalał bo i tak go dzisiaj drapnią i wlepią mandat.

PS. Dlatego mam rejestrator z dwiema kamerami.

szop44
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szop44 » 04 lis 2012, 20:04

ja jestem bardzo bliski zakupu kamerki :) miałem już jedną niemiłą sytuację i jedynym dowodem mojej niewinności mogło być nagranie z kamerki której nie posiadałem;/

ostatnio gość w srebrnym B6 wymusił mi pierwszeństwo ale w taki sposób że prawie go trzasnąłem w dupe;/ brakło może 10cm i gdyby on sie nie przyznał że to jego wina to na bank bym się nie wybronił bo trafił bym go centralnie w tył ;/

Awatar użytkownika
ab_ccc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ab_ccc » 05 lis 2012, 18:15

szop44 pisze:ja jestem bardzo bliski zakupu kamerki :) miałem już jedną niemiłą sytuację i jedynym dowodem mojej niewinności mogło być nagranie z kamerki której nie posiadałem;/

ostatnio gość w srebrnym B6 wymusił mi pierwszeństwo ale w taki sposób że prawie go trzasnąłem w dupe;/ brakło może 10cm i gdyby on sie nie przyznał że to jego wina to na bank bym się nie wybronił bo trafił bym go centralnie w tył ;/
to fakt

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl