Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Rezanko - sterowania radiem w przełączniku zespolonym

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
yawor
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: yawor » 06 kwie 2009, 20:45

dexx, no jeszcze nie zacząłem, więc temat zakupu przełączników jest nadal otwarty :). W sumie to i tak przełączniki są jednym z tańszych elementów. To co najbardziej uderzy po kieszeni do adapter dla danego radia. Cały czas się zastanawiam, czy ten UNI21 będzie dobrze współpracować. W sumie to ma dość dobre opinie na sieci, ale nigdzie nie można znaleźć konkretów jeżeli chodzi o cenę. Trzeba się będzie skontaktować z producentem/dystrybutorem tego.

Awatar użytkownika
dexx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dexx » 28 kwie 2009, 00:21

Jeśli temat przełączników ciągle otwarty, to znalazłem takie które będą naprawde dobre :D

http://www.allegro.pl/item616467970_swi ... e_cdj.html

Tylko cena troche odstrasza :-/

Awatar użytkownika
Kermit85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kermit85 » 28 kwie 2009, 08:23

Chłopaki czy nie łatwiej było by zastosować jakieś sterowanie radiem (kompletne) z innego samochodu. Wiele aut
z rodziny "Renault" czy "Ford" posiada coś takiego, na allegro ceny takich paneli sterujących to od 40 - 100 zł.

Miałem do czynienia z taką manetką w reanult i pod tymi przełącznikami vol+ i vol- jest kółeczko którym możemy zmieniać stacje lub utworki w CD-czku. Jednym słowem wszystkie niezbędne funkcje :-P
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 12:51 przez Kermit85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
yawor
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: yawor » 28 kwie 2009, 17:20

dexx, byłyby ok gdyby nie długość tego wałeczka. Do tych trzeba by było dorabiać jakieś przyciski, a to już nie jest taka łatwa sprawa.

Kermit85, tylko jak to dopasować do manetki w Audi? :). Niestety obawiam się, że to by wyglądało gorzej, niż ledwo wystające główki mikroprzełączników.

Awatar użytkownika
nowi2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: nowi2 » 27 maja 2009, 12:38

hej. co tam sie dzieje z tymi przełącznikami? bo mnie temat interesuje:) miesiąc juz minął i ciepło jest. powinno juz coś działać :-D

Awatar użytkownika
yawor
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: yawor » 27 maja 2009, 13:19

Ciepło jest ale kaski póki co brak. Najważniejszym elementem jest konwerter sygnałów, który jest jednocześnie najdroższym elementem projektu. Bez tego nie ma nawet co zaczynać, a teraz czeka mnie większy wydatek na remont góry silnika (wymiana uszczelki pod głowicą, nowe zawory itp), więc jakbym kupił jeszcze coś do samochodu to moją żona nie byłaby zbyt zachwycona :P.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl