[B4 ABK] Centralny nie zamyka się/nie otwiera
[B4 ABK] Centralny nie zamyka się/nie otwiera
Witam. Otóż mam problem z moją Audiczką. Otóż centralka nie chce się otworzyć i zamknąć z kluczyka. Ani od strony kierowcy, ani pasażera. Stało się to już drugi raz, i teraz także po padnięciu akumulatora. No i moje pytanie brzmi czy mam się obawiać, że coś padło, czy po prostu ona ma tak, że jak ma za słaby prąd to nie zamknie centralką? Dodam iż słychać pompkę czy tam sterownik w bagażniku jak cyka.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź!
Dzięki wielkie, zaraz się zabiorę za to i dam znać co wyszło.
[ Dodano: 2013-03-08, 19:51 ]
Więc tak.
Popkę wyjąłem i zrobiłem tak jak Ty powiedziałeś. No i działa! Wszystko ładnie pięknie, ale tylko otwiera. Zamykać już nie chce. Przewody i słowniki są dobre bo płucowo sprawdzałem. Na krótko też pompka działa w obie strony. W czym teraz jest problem?
[ Dodano: 2013-03-08, 19:51 ]
Więc tak.
Popkę wyjąłem i zrobiłem tak jak Ty powiedziałeś. No i działa! Wszystko ładnie pięknie, ale tylko otwiera. Zamykać już nie chce. Przewody i słowniki są dobre bo płucowo sprawdzałem. Na krótko też pompka działa w obie strony. W czym teraz jest problem?
hmmm. az takich klockow nie mialem . potrzebny bedzie ci miernik plus druga osoba do krecenia zamkiem chyba ze masz z pilota. wypiol bym kostke i sprawdzil czy w momecie zamykania drzwi idzie sygnal na pompke i otwieranie. bo wydaje mie sie ze pompka nie dostaje sygnalu ze zamykasz moze kabelek jakis ukruszony lub zlamany sniedz itp. trzeba szukac. jak masz kogos kto ma 80 to podstaw pompke.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
to ze jest to na tej samej plytce elektronicznejsargi35 pisze:co ma oświetlenie do centralnego?
zimne luty na plytce, pompke znajdziesz w bagazniku po prawej stronie, w dolnej wnece, uwazaj aby ci niepopekal zielony przewod powietrzny jest bardzo kruchysargi35 pisze:przestała działać pompka centralnego
sprawdziłem pompkę i trafiło główną ścieżkę i jej prawie wszystkie gałązki, dostała chyba jakieś przepięcie, chyba trzeba szukać drugiej. Dzięki za pomoc
[ Dodano: 2013-06-11, 00:43 ]
Zakupiłem drugą (niby sprawną tak mówił właściciel) pojawiło się tylko wewnętrzne oświetlenie w aucie, a centralny jak nie działał tak nie działa, wiecie co może być tego przyczyną, może faktycznie nie wina pompki tylko coś innego?
[ Dodano: 2013-06-11, 00:43 ]
Zakupiłem drugą (niby sprawną tak mówił właściciel) pojawiło się tylko wewnętrzne oświetlenie w aucie, a centralny jak nie działał tak nie działa, wiecie co może być tego przyczyną, może faktycznie nie wina pompki tylko coś innego?