Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK] Centralny nie zamyka się/nie otwiera

Awatar użytkownika
Marcin_Skiii
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin_Skiii » 14 lut 2014, 11:51

To i ja spytam ;)

Mam również problem z centralnym zamkiem... Mianowicie otwiera wszystkie drzwi, i pompka po otwarciu chodzi jeszcze z pół minuty... Z zamykaniem jest tak, że zamyka tylko przednie drzwi, tylne pozostają otwarte, i pompka również chodzi jeszcze z pół minuty, a drzwi tylnych i tak nie zamyka...

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Rafał

Post autor: Roman_S » 14 lut 2014, 12:09

Pompka sprawdzona?
Jeśli tak to sprawdź węże i siłowniki centralki od tylnych drzwi.
Wsiądź do środka i niech ktoś na zewnątrz otwiera/zamyka samochód a Ty w środku nasłuchuj syczenia, najlepiej zdemontuj sobie do tego siedzisko kanapy.Jak usłyszysz to wiesz ,gdzie masz nieszczelność ,to może być przyczyną.Z siłownikami sprawa taka ,że jak ktoś kiedyś ramę szyby zdejmował to mógł coś naprzestawiać, sprawdź czy nie mają luzu.
Ale najpierw sprawdź samą pompkę pod kątem zimnych lutów i innych badziewi ;-)

Awatar użytkownika
sargi35
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sargi35 » 30 kwie 2014, 13:18

Witam ponownie. Znów mam problem ale inny, przy zamykaniu centralnego wypycha z powrotem guzik do góry, pompka pracuje, a reszta guzików i zamków ani drgnie, może jakieś zwarcie albo co, gdzie może tkwić problem? :-(

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 02 maja 2014, 01:09

sargi35 pisze:przy zamykaniu centralnego wypycha z powrotem guzik do góry
tak sie dzieje gdy zamek np kierowcy jest otwarty, itemu dzwigienka sie cofnie, na otwartych drzwiach, przezuc ten cypelek w zamku zgodnie ze stralka i teraz zamknij centralny,
prawdopodobnie silownik nie dostaje sygnalu ze drzwi sie zamknely i otwiera ponownie auto, obejrzyj tez dzwigienki przy silowniku do zamka

Awatar użytkownika
drivtens
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: drivtens » 02 sie 2014, 20:55

Witam,
dzisiaj pojawił sie u mnie dziwny problem z centralnym zamkiem. Jak dotychczas było wszystko ok, tak dzisiaj w trasie powrotnej z wakacji, nagle zamykanie z pilota odmowiło posluszeństwa. :roll:
Podczas zamykania, czy to od bagażnika, czy od strony kierowcy, pompka daje rade i zamyka ładnie wszystkie drzwi, natomiast nie reaguje zamykanie i otwieranie z pilota. Najdziwniejsze jest to, że świeci się gotowość alarmu, który defakto nie działa, bo nie włacza sie podczas otwarcia samochodu kluczykiem (wcześniej od razu się włączał). Przy odpalonym silniku, jest sygnał zwrotny jak kilka razy nacisnę guzik od pilota, natomiast nie reaguje wtedy pompka i drzwi ani nie zamykają się, ani nie otwierają. Rano auto działało bez zarzutów... Dodam, że sprawdziłem dwa piloty od dwóch zestawów kluczy. <osohozi>
Proszę o sugestie, gdzie rozpocząć poszukiwanie usterki.

djluki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: djluki » 04 sie 2014, 21:45

Witam mam taki maly problem z centralnym zamkiem w mojej 80 gdy podlacze pompke centralnego zamka to caly czas chodzi otwiera i zamyka tak dlugo jak ja nie odlaczem co moze byc tego przyczyna wiem ze mam uszkodzona jedna krancowke ale zeby to mialo az taki wplyw prosze o jakies sugestie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl