[B3] Centralny zamek działa tylko od pasażera.
A pompka chodzi jak nie zamyka drzwi? I czy dzieje się tak ze strony kierowcy i pasażera nie zamyka czy tylko kierowcy? A z punktami zażartowałem chociaż niektórzy mają w profilu "pomógł" :mrgreen: Podaj więcej szczegółów co się dzieje z tym zamkiem jak reaguje. Może w tym słupku nie jest szczelne połączenie przewodów? Ewentualnie w słupkach przednich są kostki żeby można było drzwi odłączyć i one lubią śniedzieć. Wyczyść je dobrze i wysusz i sprawdź co się będzie działo.
jak bylo zimno to podczas zamykania oczywiscie pompka chodzi i zamyka,w cieple dni podczas zamykania nie slychac pompki czyli podejrzewam ze pompka nie dostaje sygnalu z drzwi o zamykaniu, moze te styki co muwisz.Weżyki w tylnej klapie sa uszczelnione były walniete. jak bede zdrowy to sprawdze bo ostatnio wymienialem uszczelki w pompie wspomagania bo lała jak z kranu teraz jest gites 8-)
PS. chodzi o te styki kostki co z siłownika w drzwiach wychodzą?
aha nie zamyka od strony kierowcy i pasażera.
PS. chodzi o te styki kostki co z siłownika w drzwiach wychodzą?
aha nie zamyka od strony kierowcy i pasażera.
A to jeżeli z obu stron nie działa to sprawdź najpierw połączenia w kostce przy pompce i bezpiecznik w skrzynce czy nie zaśniedział. Jeżeli masz miernik to sprawdź czy prąd dochodzi do pompki i czy po przekręceniu kluczyka w drzwiach jest sygnał a jak pamiętam to na kostce przy pompce jest tak 1- "+"; 2 - masa; 3- sterowanie chyba drzwi kierowcy;
4 - wspólny dla lewych i prawych drzwi; 5 - sterowanie drzwi pasażera. 3 i 5 mogą być odwrotnie bo ja mam tylko od kierowcy sterowanie i kostka na 3 piny. a spróbuj też na chwile ok 2 sekundy podać "+" bezpośrednio na 3 lub 5 pin i zobacz czy zamknie a potem na 4 czy otworzy.
4 - wspólny dla lewych i prawych drzwi; 5 - sterowanie drzwi pasażera. 3 i 5 mogą być odwrotnie bo ja mam tylko od kierowcy sterowanie i kostka na 3 piny. a spróbuj też na chwile ok 2 sekundy podać "+" bezpośrednio na 3 lub 5 pin i zobacz czy zamknie a potem na 4 czy otworzy.
Stary temat może ale mam podobny problem otwierają się drzwi tylko od strony pasażera. Zakupiłem nowy( używany) siłownik bo ojciec w swoim Audiku miał problem wymiana pomogła. Ja dziś wymieniłem i no nie stety tyle ze sobie po rozbierałem . + na wtyczce jest ale po zapłonie . Może rzucicie jakiś pomysł. A jest możliwe ze to wina zamka choć wątpię ? Z alarmu normalnie zamykają się wszystkie. Licze na pomoc bo to troszkę drażni ze trzeba latać i otwierać od strony pasazera