[B3] Centralny zamek działa tylko od pasażera.
[B3] Centralny zamek działa tylko od pasażera.
Tak jak w temacie, od jakiegoś czasu centralka nie chce sie zamykać od strony kierowcy, od pasażer działa wszystkie drzwi sie zamykają. Dzisiaj rozebrałem drzwi od kierowcy prąd na wtyczce jest, są trzy piny "+" środkowy niewiem co to jest a ostatni to "-".
Może ktoś miał taki problem?
Może ktoś miał taki problem?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
W kostce od silowniczka dzrzwi kierowcy te trzy przewody to +,-,i kabel sygnalowy sprawdz czyms czy po przekreceniuzamknieciu kluczykiem drzwi kierowcy na srodkowym pojaiwe sie minus czy plus i tak samo przy otwieraniu jak bedzie sie pojawialo napiecie to czujnik w drzwiach dobry.
potem do pompki dochodzi przewod steujacy od drzwi keirowcy zielono czerwony i pasazera oddzielny,
sprawdz czy niejest dlaczony itd a
aby sprawdzic czy przewod sterujacy nie jest przerwany sprawdzaj czy pojawia sie napiecie tak jak wczesniej opisalem podczas zamykania i otwierania
a tu masz schemat
[ Dodano: 2011-12-03, 08:52 ]
Pomogłem?
potem do pompki dochodzi przewod steujacy od drzwi keirowcy zielono czerwony i pasazera oddzielny,
sprawdz czy niejest dlaczony itd a
aby sprawdzic czy przewod sterujacy nie jest przerwany sprawdzaj czy pojawia sie napiecie tak jak wczesniej opisalem podczas zamykania i otwierania
a tu masz schemat
[ Dodano: 2011-12-03, 08:52 ]
Pomogłem?
Witam mój problem z centralnym zamkiem wygląda tak: alarmu nie mam tylko pneumatyczny,kluczykiem nie zamyka drzwi żadnych ale otwiera wszystkie, podczas otwierania słychać pompke ktora i tu dziwna rzecz nawet dla mechanika u którego byłem, w zbiorniczku spryskiwacza z tyłu bulgocze a i sama pompka jest z płynu spryskiwacza,po osuszeniu dalej jakby sie cofało czy coś,mechanikm podejrzewa coś z wężykami ale nie wie o co chodzi może ktoś mi wytłumaczy i doradzi co z tym fantem zrobić?
pozdrawiam super forum
pozdrawiam super forum
No faktycznie dziwne bo co ma płyn spryskiwacza do pompki centralnego. Ja na Twoim miejscu najpierw sprawdziłbym wszystkie przewody centralnego, skąd zaciąga ten płyn. A czy w trakcie zamykania pompka chodzi i tylko nie zamyka zamków czy pompka w ogóle nie reaguje na przekręcenie kluczyka w pozycję zamknięcie?
w trakcie zamykania nie pompuje tylko przy otwieraniu, ale od wczoraj już wogóle zamki sie nie otwierają ale pompke słychać.jak wcisne od środka jeden bolec do zamykania to w innych drzwiach sie otwiera tak naprzewian jakby no nie wiem nie mam pojecia.mechanik stwierdzil że jakby węzyki gdzies w instalacji są wsadzone żle.no a ten płyn to ciekawe z pompki cieknie jak byk. W trakcie zamykania nie słychać pompki a może poprostu pompka kaput?nie mam od kogo pożyczyć takiej pompki żeby sprawdzić
jutro z rana sprawdze aha dzisiaj juz otwiera drzwi
[ Dodano: 2012-02-27, 11:38 ]
podłaczenie jest w porządku.wziąłem zatkałem wezyk na klape i otwiera wszystkie zamki ale nie zamyka dalej.wzialem rozebrałem drzwi pasazera ale wszystko wygląda wporzadku.podjade dzis do znajomego elektronika i wogole szpeca od bmw to moze cos poradzi
[ Dodano: 2012-02-28, 20:49 ]
wadliwy sterownik zamka centralnego oraz złączone wezyki w słupku bagaznika powietrza i spryskiwacza. Temat Zamknięty
pozdrawiam
[ Dodano: 2012-02-27, 11:38 ]
podłaczenie jest w porządku.wziąłem zatkałem wezyk na klape i otwiera wszystkie zamki ale nie zamyka dalej.wzialem rozebrałem drzwi pasazera ale wszystko wygląda wporzadku.podjade dzis do znajomego elektronika i wogole szpeca od bmw to moze cos poradzi
[ Dodano: 2012-02-28, 20:49 ]
wadliwy sterownik zamka centralnego oraz złączone wezyki w słupku bagaznika powietrza i spryskiwacza. Temat Zamknięty
pozdrawiam