Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Centralny zamek - Nie zamyka

ODPOWIEDZ
Sajmonov
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT] Centralny zamek - Nie zamyka

Post autor: Sajmonov » 26 lip 2011, 16:13

Witam,

Przeglądałem forum z moim problemem ale nie znalazłem takowego. Otóż jak w temacie.
Mam centralny zamek z kluczyka. Gdy staram się zamknąć samochód, zamykają mi się manualnie tylko drzwi kierowcy/pasażera. Po lampkach w kokpicie widać że jest jakiś delikatny spadek napięcia ale nic się nie zamyka. Z kolei gdy zamknę wszystkie drzwi manualnie i otwieram z kluczyka, wszystko się otwiera bez problemu i słychać pompkę. Sprawdzałem pompę, rozkręciłem, żaden z wężyków w środku nie spadł. Wszystkie styki przeczyściłem. Dalej nic. Sprawdzałem bezpiecznik 19 - Dobry. Skończyły mi się pomysły.
Spotkał się ktoś z takim problemem? Muszę założyć najgorsze- zmęczenie materiału i pompa do wymiany?

Proszę i dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam!

P.S samochód stoi z otwartym kufrem i wlewem paliwa :(

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 04 sie 2011, 18:46

A przewody sprawdzałeś?? Może być winny siłownik lub sygnał może do niego nie dochodzić.Przy siłowniku masz przewód chyba niebiesko zielony lub niebiesko .... nie pamiętam dokładnie koloru.Na tym kablu przy zamykaniu ma się pojawić minus...

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 31 sie 2011, 13:57

Sajmonov pisze: Po lampkach w kokpicie widać że jest jakiś delikatny spadek napięcia ale nic się nie zamyka
a slychac cos tam ztylu? jakas prace pompki? wyglada na to ze pompka w jedna strone pompuje i faktycznie sie mogla skonczyc, bo skoro widzisz po przygasajacym oswietleniu ze jednak cos musi tam pracowac
bo z elektrycznej strony wyglada wporzadku

mozesz jeszcze zrobic test na szczelnosc w klapie bagaznika po prawej stronie przy amortyzatorku masz wezyk do silownika, zdejmij go i dmuchnij to zasysnij powietrze, pluca tu wystarcza

i napisz co zaobserwowales

Awatar użytkownika
MalyGlodek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MalyGlodek » 11 wrz 2011, 20:33

albo w pompce możesz mieć zimny lut na przekaźnikach od sterowania pompką, proponuję zanieść pompkę do elektronika, najlepiej takiego który naprawia samochody, broń ciebie oddać jakiemuś elektrykowi lub samozwańczemu elektronikowi, u mnie poprawa paru lutów rozwiązała problem a sama pompka działa u mnie jak chciała, raz tylko otwierała, czasem zamykała czasem kompletnie nic nie robiła

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Nadwozie: Sedan

Post autor: Jarewa » 11 wrz 2011, 21:30

Miałem tak samo ale nie wiemy czy taką samą pompkę mamy. Miałem uwalony tranzystor do elektromagnesów sterujących pracą pompką (silnikiem). Koszt 50gr, a używana pompka 200zł wybór należy do ciebie.

U mnie są trzy elektromagnesy i trzy tranzystory do sterowania nimi.

Awatar użytkownika
axell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: axell » 18 wrz 2011, 18:52

Podepnę się pod temat.
Problem polega na tym że rano i zazwyczaj jak jest chłodno na dworze to pompka działa jak talala, schody pojawiają się jak jest powyżej 20-25 stopni na zewnątrz, wtedy raz otwiera raz nie. Czasami muszę postać parę minut i pokombinować z tylnymi drzwiami żeby zamknąć samochód.

Słyszałem że przekaźnik 947 może być za to odpowiedzialny, jak tak to gdzie go szukać?

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Nadwozie: Sedan

Post autor: Jarewa » 18 wrz 2011, 20:22

Rozbierz pompkę i zobacz czy nie ma osadu elektrolizy miedzi, zielony nalot.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl