A więc ręce mi opadły... No ale od początku.
Wymieniałem uszczelki pod głowicami i samochód stał rozebrany pawie 2 miesiące bez akumulatora. Dziś kiedy założyłem rozrząd podłączyłem akumulator chcąc odpalić auto wszystko zgasło. Silnik nie zakręcił, kontrolki zgasły. Podczas ponownej próby nie było już prądu. kompletna ciemnia. Było słychać tylko jakis przekaźnik a po tym już nic. Prąd wrócił za jakieś 5min. Czy to że wtryski od gazu są odpięte może być przyczyną takiego stanu?
Dodam że kontrolka od immo wcześniej migała a teraz gaśnie zupełnie a samochód jest wyposażony w seryjny alarm z kluczykiem na podczerwień. Przed naprawą samochód otwierałem z kluczyka ponieważ kluczyk nie był zaprogramowany. Czy to może być mmo?
Samochód to Coupe 2.8 aah Q 1995r.
Proszę o szybką pomoc bo nie wiem co mam robić i gdzie szukać przyczyny...
[Coupe AAH] Czy to immo?
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Kontakt:
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Kontakt:
Masz sekwencję? Jeśli tak to przy sekwencji jest w ten sposób iż oryginalne wtyczki które idą na wtryski są wypinane i łączone z kablami od LPG, natomiast na wtryski PB przychodzą wtyczki od kompa gazu. Działa to w ten sposób że ECU samochodu wysyła sygnał do wtrysku PB o momencie i czasie otwarcia, ale sygnał ten wędruje do kompa od gazu i jeśli jedziemy na PB to on wysyła info do wtrysków od PB, a jeśli jedziemy na LPG to komp od gazu oblicza na podstawie danych z ECU w którym momencie i na jak długo mają być otwarte wtryski LPG zamiast tych od PB. Generalnie nie podpięcie kabli od LPG może mieć na to wpływ, ale zależy co i gdzie jest odpięte, oraz czy ori kable są podpięte.krzysiek_kw15 pisze: A czy to że wtryski od gazu nie są podpięte może mieć jakiś wpływ?
Trochę się zakręciłem, ale myślę że jest to zrozumiałem.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
krzysiek_kw15, wiec na poczatek uruchomimy rozrusznik a przynajmniej sprawdzimy czy instalacje masz dobra
obok przekaznika wycieraczek bodajze 229 po lewej stronie skoro masz ori alarm powinienes miec przekaznik, w jego miejsce wlozysz zworke aby go ominac zgodnie z foto, oczywiscie to nie uruchomi calej instlacji, choc kto wie ale przynajmniej odpalisz jesli jest wogule sprawny rozrusznik
obok przekaznika wycieraczek bodajze 229 po lewej stronie skoro masz ori alarm powinienes miec przekaznik, w jego miejsce wlozysz zworke aby go ominac zgodnie z foto, oczywiscie to nie uruchomi calej instlacji, choc kto wie ale przynajmniej odpalisz jesli jest wogule sprawny rozrusznik
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80