Witam. Sporo szukałem ale takiego konkretnie zabiegu opisanego nigdzie nie znalazłem.
Chodzi o to jak od całego centralnego zamka odłączyć tylko pilot. Ja mam akurat sam centralny oryginalny, bez alarmu.
Nie chodzi o to by po prostu zostawić pilot w domu. Ale żeby auto nie odbierało sygnałów radiowych jakichkolwiek. Ale żeby z kluczyka centralny mi działał. Bo obawiam się, że ktoś otwiera mi auto zdalnie...
Pewno idzie jakoś sam radioodbiornik odłączyć? Czy ktoś wie jak??
[80 B4] Jak odłączyć od centalnego zamka sterowanie z pilota
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Dokładnie sprawdź jak rozwiązana jest instalacja w układzie sterującym zamkiem centralnym. W niektórych przypadkach po unieruchomieniu sterownika centralnego zamka, centralny przestaje działać. Umiejętny elektryk tak nie powinien tego nigdy założyć, ale zdarzają się magicySzara80tkaTdi pisze:zalezy czy masz org na podczerwien czy dokladany radiowy
jak dokladany to, szukasz centralki tej dokladanej, najczesciej pod kierownica, patrzysz czy ma swym obwodzie bezpiecznik, a nastepnie usuwasz bezpiecznik
A skąd wiesz, że ktoś otwiera Ci auto, coś zginęło. Zawsze możesz usunąć piloty i zakodować tylko jeden, pozostałe staną się wtedy bezużyteczne
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
kolego miales poprostu wlam, a ze nieudalo sie go skrasc to tyle wtym szczescia, watpie abys musial cudowac w pilocie lub sterowniku centralki, zrob sobie jakies dodakowe zabezpieczenie, bo komus chyba lapki swedza na twoje autoClarky pisze:No tak się trafiło, że auto było otwarte i stacyjka zniszczona. Więc takie przypuszczenie, że albo sam się otworzył albo ktoś otworzył i wlazł...
ztymi zamkami w audi i vw, mowa o zewnetrznych wkladkach, po 20 latach eksploatacji, w niektorych autach sie wyrabiaja, i przy odpowiedniej zrecznosci ... wiem bo sam kiedys to testowalem, i dlatego warto miec swoje dodatkowe zabezpieczenie
Dzięki chłopaki.
Mam problem z naprawą stacyjki. Wnętrze wyciągnąłem, ale nie umiem dalej rozebrać, do zapadek klucza. Konkretnie nie umiem ściągnąć pętli immobilizera z przodu. Zalana na stałe czy jak? A czy będzie dobrze działał immo jak wymienię całą tą czarną pętlę?
Nie ukrywam że lepiej byłoby ją zdjąć bo tedy można podmienić zapadki i zachować stare klucze. Ale nikt na forum o tym nie napisał, na allegro też nie widać żeby ktoś rozłączył te części...
Mam problem z naprawą stacyjki. Wnętrze wyciągnąłem, ale nie umiem dalej rozebrać, do zapadek klucza. Konkretnie nie umiem ściągnąć pętli immobilizera z przodu. Zalana na stałe czy jak? A czy będzie dobrze działał immo jak wymienię całą tą czarną pętlę?
Nie ukrywam że lepiej byłoby ją zdjąć bo tedy można podmienić zapadki i zachować stare klucze. Ale nikt na forum o tym nie napisał, na allegro też nie widać żeby ktoś rozłączył te części...