Witajcie !
Wczoraj zamontowałem w końcu alarmik ze sterowaniem centralnym zamkiem.
Sterowanie podpiąłem w/g ogólnodostępnego schematu podłączania zamka pneumatycznego. Wpiąłem się w zielono-niebieski kabelek w przednim słupku drzwi kierowcy.
Zamykanie i otwieranie z pilota działa - trafiłem za pierwszym razem
Problem w tym, że zamykając z pilota uzbrajam tylko alarm domontowany, fabryczny pozostaje nieaktywny
Czy trzeba coś jeszcze podłączyć by również uzbrajać alarm fabryczny ?
Czy od kluczyka lub zamknięcia w drzwiach idzie jeszcze jakiś inny kabelek na który reaguje alarm fabryczny ?
Jakimi sygnałami ( plus czy minus) uzbrajany i rozbrajany jest alarm fabryczny ?
Zauważyłem, że powtarza się taka sytuacja :
Zamykam samochód z pilota, uzbraja się alarm domontowany, auto daje się otworzyć również z pilota. Jeżeli po zamknięciu z pilota wsadzę kluczyk i przekręcę - uzbraja się alarm fabryczny. Po uzbrojeniu alarmu fabrycznego nie idzie otworzyć samochodu z pilota - nie ma żadnej reakcji dopóki nie otworzę z kluczyka i dopiero wówczas z pilota.
Pomożecie ?
[B4 2.0 ABT Avant] Jak pogodzić alarmy fabr. i domontowany ?
Witam
Ja mam tak samo podłączony alarm z tym że nie robiłem tego sam tylko oddałem do specjalisty. Gościu naprawde zna sie na rzeczy i załorzył już nie jeden taki alarm. Powiedział mi że lepiej żeby tak to zostało podłączone ponieważ alarmy mogą się wzajemnie zakłucać jeśli pracowały by wspólnie także jest to najlepsze rozwiązanie z tej sytuacji. Pomijając ten fakt czemu chcesz żeby pracowały one razem? Coś to zmieni, pomoże? Moim zdaniem nie. Ja traktuje alarm jako odstraszacz beszczelnych bachorów bo wiadomo że dla profesjonalisty taki alarm to nie problem ;]
Pozdrawiam
Ja mam tak samo podłączony alarm z tym że nie robiłem tego sam tylko oddałem do specjalisty. Gościu naprawde zna sie na rzeczy i załorzył już nie jeden taki alarm. Powiedział mi że lepiej żeby tak to zostało podłączone ponieważ alarmy mogą się wzajemnie zakłucać jeśli pracowały by wspólnie także jest to najlepsze rozwiązanie z tej sytuacji. Pomijając ten fakt czemu chcesz żeby pracowały one razem? Coś to zmieni, pomoże? Moim zdaniem nie. Ja traktuje alarm jako odstraszacz beszczelnych bachorów bo wiadomo że dla profesjonalisty taki alarm to nie problem ;]
Pozdrawiam
pomocy
w mojej niuni mam zamontowaną blokade zapłonu i problem mam tego typu rozleciala mi sie obudowa od ukladu elektronicznego ktory sie wsowa przed przekreceniem kluczyka nie iwem jakiej to firmy jedyne co na tej obudowie jest to znaczek kolko male a w nim ciezko powiedziec ale cos w ksztalcie trojkąta gdzie moge to dostac obudowe prosze pomozcie mi
Re: pomocy
wywal całość i będziesz miał z głowytomek1982 pisze:w mojej niuni mam zamontowaną blokade zapłonu i problem mam tego typu rozleciala mi sie obudowa od ukladu elektronicznego ktory sie wsowa przed przekreceniem kluczyka nie iwem jakiej to firmy jedyne co na tej obudowie jest to znaczek kolko male a w nim ciezko powiedziec ale cos w ksztalcie trojkąta gdzie moge to dostac obudowe prosze pomozcie mi