Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[80 B4] Kluczyk scyzoryk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
audi88rsa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4] Kluczyk scyzoryk

Post autor: audi88rsa » 21 maja 2014, 23:13

Witam założyłem ten temat z zapytaniem o przeróbkę kluczyka scyzoryka do Audi 80 B4 wiem że z samym grotem nie będzie problemu ale bardziej interesuje mnie jak przenieść całą płytkę z podzespołami od alarmu ze starego pilota do scyzoryka. Mam taki pilot do alarmu jak na tym foto: http://obrazki.elektroda.pl/8655332800_1399188760.jpg
I tu się pojawiają pytania czy da się zrobić taką przeróbkę w jaki kolwiek sposób? Oczywiście bez zmiany całego alarmu w samochodzie :-)
I jakie mniej więcej koszta takiej przeróbki? :-)

Awatar użytkownika
smaqosz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: smaqosz » 21 maja 2014, 23:35

Na temat takich przeróbek było już na forum poszukaj,a na pewno znajdziesz.

Awatar użytkownika
szaakaal
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: szaakaal » 22 maja 2014, 12:33

Kolego takie rzeczy to tylko w "ERZE", a tak serio to musisz rozrysować schemat eklektyczny na jego podstawie zaprojektować płytkę pasującą do obudowy scyzoryka wysłać plik z projektem do firmy, która ci ją wykona (wykonanie 2szt to raczej spory koszt, bo firmy tego typu biorą zlecenia na minimum arkusz laminatu) no i przenieść elementy ze starej płytki na nową do tego strojenie i gotowe. Myślę, że po taniości (zlecając projekt i wykonanie) 2tyś zł. Jeżeli upierasz się koniecznie na scyzoryk to wytnij alarm i na jego miejsce zamontuj Chińczyka ze scyzorykami za 120zł super profesionalny full opcja z alledrogo.

Awatar użytkownika
andrzejau
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B3
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.6 PP
Kontakt:

Post autor: andrzejau » 22 maja 2014, 20:22

Ta... i po około roku ala scyzoryk za 120 zł się rozpadnie jak mi w golfie :shock: (kupiłem już go z takim kluczykiem). Ja bym wolał sobie ten temat odpuścić... :-> Weź nawet ori scyzoryk z Passata B5 a tą podróbkę (mówię tutaj o scyzoryku i alarmie jako komplecie). Waga mówi sama za siebie. :mrgreen: <ok> Sam też myślałem o tym, ale według mnie gra nie warta świeczki... Szkoda kasy.

koral351

Post autor: koral351 » 22 maja 2014, 20:48

nie wiem jak z alarmem, ale centralny na pilota z alledrogo się stroi z różnymi pilotami. tak więc kupując oryginalny kluczyk można spróbować go podstroić. jak nie złapie, to powinna pomóc wymiana samego kwarca z pilota od centralnego. może z alarmem jest podobnie? zawsze można spróbować taki kluczyk się kupi za 20zł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl