Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[B3 1.8s JN] Problem predkosciomierza

ODPOWIEDZ
Cinek128
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B3
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.8 JN+lpg

[B3 1.8s JN] Problem predkosciomierza

Post autor: Cinek128 » 19 mar 2025, 17:58

Siemanko mam taki problem z predkoscia w aucie otoz zawyza predkosc o mniej wiecej 20km/h. Czy jest to problem licznika? Impulsator w skrzyni wymieniona juz 3 sztuka i dalej przeklamuje. Licznik jaki byl oryginalnie w aucie ma oznaczenie 893 919 033 A . Na internecie nigdzie nie moge znalezc takiego tylko jakies "BA,BB" itd Nie wiem juz co mam z tym zrobic, aktualny licznik nie ma zadnej naklejki wiec identyfikacja jest niemozliwa, posiada obrotomierz tyle moge powiedziec. Typ skrzyni ABE moze jest jakis specyficzny impulsator dla tej skrzyni albo on sam nie wspolgra z licznikiem? Ma ktos jakas porade albo wie jak rozwiazac ten problem? Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje :-)

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Re: [B3 1.8s JN] Problem predkosciomierza

Post autor: maciek889 » 19 mar 2025, 20:00

Ogólnie to możesz wsadzić każdy licznik tylko aby był z silnika o takiej liczbie cylindrów jak twój i najlepiej z B3 (bo B4 ma koła większe i może prędkość przekłamywać). Nawet jeśli masz auto-checka czy board-computer (to łatwo się je przekłada).

Tylko też trafić licznik w którym przebieg będzie działał to może graniczyć z cudem. Więc pewnie i tak będzie trzeba rozebrać żeby wymienić ten trybik który się kruszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl