Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1,8 All] Problem z podłączeniem kierunkowskazów.

czarek20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarek20 » 17 mar 2012, 16:46

Witam ponownie dzisiaj zawalczyłem z tymi kierunkami i sie udało ale nie od razu.Na początku wszystko porozpinałem i podłączyłem do białego kabla jedną stronę kierunkowskazów i co ...kierunki zaczęły świecić non stop. :shock: więc odłączyłem .
Po dłuższych oględzinach i badaniu miernikiem okazało się że do białego kabla styka kabel zasilający centralkę w +12V.Zanim sie pokapowałem to chyba z pół godziny patrzyłem. :-P .
Pomogła również wymiana diod na drugie, z tamtymi nie wiem co było..teraz kierunki mrugają raz na zamknięcie auta i 2 razy na otwarcie, syrena była uszkodzona więc zdemontowałem i zamontowałem nową wszystko pięknie świeci i się odzywa.Dziękuję za pomoc.
Temat uważam za zamknięty.

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 17 mar 2012, 17:11

To dobrze że ci się udało z tym zrobić.A ten kabel to stykał wewnątrz centralki czy gdzieś indziej??

czarek20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarek20 » 02 kwie 2012, 20:18

Kabel stykał w kostce którą podłączam do centralki i akurat kabel +12 v jest obok tego od kierunków jeden cienki drucik jakos cudem wyszedł z kabla +12 i stykał do sąsiada od kierunków który był troszkę wyciągnięty na siłę z kostki, izolacja się zesunęła i było trochę golizny :mrgreen: Wszystko zaizolowane ciepłym klejem i działa jak potrzeba <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl