Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[B4 1.9 1Z] składanie zamka

ODPOWIEDZ
Buczek136
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 1Z] składanie zamka

Post autor: Buczek136 » 05 lis 2014, 22:18

Cześć niestety to znowu ja. Dzisiaj padł mi zamek w drzwiach kierowcy coś pstryklo i nie mogę kluczykiem przekręcić na zamykanie.otwieranie działa można kluczyk przekręcić. Próbowałem rozbierać i bez skutecznie...dodatkowo jakieś zabezpieczenie mi wypadło na chłopski rozum to trzyma ono wkładke z zamkiem i drzwiami ? Sam nie wiem taka blaszka z odstajacym trzpieniem w bok i teraz to lata mi wszystko nie wiem jak to złożyć i jak naprawić wkładke..na dodatek ten zaj..bisty dostęp ledwo tam ręka się mieści...pomóżcie doradźcie proszę..rozkładam ręce :/

elbula
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: elbula » 06 lis 2014, 03:33

blokada do zamka taki kluczyk sierp wcisnąc i przekręcic i trzyma nie pamiętam dokładnie jak zmieniałem dzwi zamek zostawiałem jak ma być jak nie pasi to obrot o 180 stopni i zapewno zablokuje,a zamek jak sie otwiera może coś go blokuje siłownik wyciągnij wkładke i sprawdz czy hodzi dobrze ,spróbuj z zdjętom tapicerkom zamknąc od wewnątrz może tam co nie halo

a jak ten trzpień nie dasz rady zalozyc to ramka aut wredy wszystko gładko pójdzie lepiej ją w 5 min zdjąc i założyć niz sie naklnąć i pocharatać łapki

Buczek136
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Buczek136 » 06 lis 2014, 19:59

Wkladalem i tak i tak i nic.. Cholender no będę musiał zdjąć te ramkę i już a czy trzeba ją jakoś potem ustawiać ? Jeszcze ta klamka co jest srobka na torxa i w tej tulejce rdza się zebrała się zapieklo i za nic wyjść nie chciało :/

elbula
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: elbula » 06 lis 2014, 20:52

da rade wszystko da spokojnie,a ramke założysz po śladach tak jak bylo proste zobaczysz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl