[cabrio] awaryjne otwieranie pokrywy dachu
[cabrio] awaryjne otwieranie pokrywy dachu
Czy ktoś wie jak awaryjnie otworzyć pokrywę tam gdzie składa się dach? Przy składaniu dachu wszystko szło elegancko. Dach się zwinął, jednak pokrywa dachu już się nie zamknęła (nie wiem co jest problemem - po prostu dead) Postanowiłem więc zaciągnąć go ręcznie. Założyłem go ręcznie i niestety z jednej strony zamek nie załapał pokrywy i z tej strony zamek jest zamknięty ale nie trzyma pokrywy. Pytam się wiec jak otworzyć awaryjnie tą pokrywę. Ma ktoś jakieś foto żeby pokazać co i gdzie trzeba zrobić?
Jak masz klapki przy klapie dachu podnosisz je do gory i sa tam zapatki ktorymi otwierasz pokrywe dachu http://allegro.pl/zamek-rygiel-dachu-au ... 72811.html na 2 i 8 zdjeciu widac ta zapatke ktora ciagniesz palcem do gory i zamek sie zwalnia
Te zapadki co powinny być przykręcone jeździły ze mną od 2 lat w popielniczce na tylnych siedzeniach (dobrze, że ja tego nie wyrzuciłem) :lol:
kwestia teraz taka: ok zamknąłem już dobrze tą pokrywę, ale dalej dach się zacina. Jak myślicie czego to będzie przyczyna? Zamka?
szyby zjeżdżają, płyn w pompie jest, dach się zwija do momentu kiedy trzeba otwierać zamki, zamki nie ruszają... słychać jak centralny się zamyka. Zaczyna migać kontrolka dachu. Dodam, że pierwszy objaw był moim zdaniem związany z zamkami, bo dach zdechł w momencie kiedy trzeba było zamykać już zamki
kwestia teraz taka: ok zamknąłem już dobrze tą pokrywę, ale dalej dach się zacina. Jak myślicie czego to będzie przyczyna? Zamka?
szyby zjeżdżają, płyn w pompie jest, dach się zwija do momentu kiedy trzeba otwierać zamki, zamki nie ruszają... słychać jak centralny się zamyka. Zaczyna migać kontrolka dachu. Dodam, że pierwszy objaw był moim zdaniem związany z zamkami, bo dach zdechł w momencie kiedy trzeba było zamykać już zamki
witam kupiłem cabrio i mam taki problem dach się normalnie otwiera i składa ale nie moge otworzyc tej pokrywy co się chowa dach nie mogę znaleź przycisku co sie otwiera tę pokrywe nie wiem czy coś tu było już kombinowane czy co czy coś jest urwane dach jest ręcznie składany prosił bym pierw o podpowiedz w którym miejscu otwiera sie ta pokrywa pozdrawiam i dziękuje z góry