[B4 All] Błotnik, zamiennik czy szukać orginału
[B4 All] Błotnik, zamiennik czy szukać orginału
Witam,
Na wiosne przymierzam się do poprawek lakierniczych w mojej Audiczce, niestety kilka rzeczy (wsumie to duzo jakbym wymienił wszytsko) mam do zrobienia, poprzedni właściciel słabo dbał o autko :evil:
I teraz mam dylemat, szukać oryginalnego błotnika (lewego czyli jest ich mało) ewentualnie w innym kolorze(mój to LZ6P) czy może lepiej kupić zamiennik np taki Błotnik #1 lub taki Błotnik #2. Zastanawia mnie jak on bedzie pasował etc.
Doradźcie
Na wiosne przymierzam się do poprawek lakierniczych w mojej Audiczce, niestety kilka rzeczy (wsumie to duzo jakbym wymienił wszytsko) mam do zrobienia, poprzedni właściciel słabo dbał o autko :evil:
I teraz mam dylemat, szukać oryginalnego błotnika (lewego czyli jest ich mało) ewentualnie w innym kolorze(mój to LZ6P) czy może lepiej kupić zamiennik np taki Błotnik #1 lub taki Błotnik #2. Zastanawia mnie jak on bedzie pasował etc.
Doradźcie
koledzy miałem ten dylemat jakiś czas temu i oczywiście kupiłem ori używki. Niestety nie udało sie znaleść z takim lakierem jakbym chciał. Z tymi nowymi to nie wiem do końca jak jest, czy dobre czy nie, ale ja szukałbym używki przynajmiej podwójny ocynk mająt4zior pisze:I teraz mam dylemat, szukać oryginalnego błotnika (lewego czyli jest ich mało) ewentualnie w innym kolorze(mój to LZ6P) czy może lepiej kupić zamiennik np taki Błotnik #1 lub taki Błotnik #2.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2011, 22:26 przez tomekk666, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rafik30023
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja niedawno kupiłem od gościa co się zajmuje sprzedawaniem części głównie do b4 oryginalny prawy błotnik w igła stanie i takim kolorze co mam samochód za 200zł, ale wtedy jeszcze miał i lewy nawet. Więc myślę że nie warto kupować nowych bo jeszcze dojdzie koszt pomalowania i wiadomo że nie będzie już oryginał. Jest tego dużo wystarczy poszukać.
- darioosh B3/B4
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
No widzicie większość na nie, a ja mam właśnie podobny błotnik jak te z allegro tyle że kupiony w sklepie, czyli tzw. rzemiosło. Dobrze zabezpieczony i pomalowany nie wykazuje tendencji do przedwczesnego gnicia. Tak więc wg. mnie można kupić podróbę, należy ją tylko odpowiednio zabezpieczyć, pomalować i będzie służył jak trzeba.
No to mi sie pojasniło czyli jak jest mozliwość to orginal w dobrym stanie trzeba kupic i tyle...
Ehhh po poprzednim wlascicielu mam do roboty blotnik lewy przedni, przednie drzwi lewe i klape do wymiany a dzieki uprzejmości jednego użytkownika łady Nivy w rodzinie jeszcze lewy tylni blotnik ale cóż trzeba zrobić bo nie wypada tak oszpeconą Audiczką jeździć
Ehhh po poprzednim wlascicielu mam do roboty blotnik lewy przedni, przednie drzwi lewe i klape do wymiany a dzieki uprzejmości jednego użytkownika łady Nivy w rodzinie jeszcze lewy tylni blotnik ale cóż trzeba zrobić bo nie wypada tak oszpeconą Audiczką jeździć
Masz rację że nie wytrzyma tyle co oryginał. Pytanie tylko czy 20 letnie Audi będzie jeździło kolejne 20 lat czy zakończy swój żywot np za 5 lat jako półfabrykat na żyletki.Niki20 pisze:mario2560, wszystko się zgadza, ale ten błotnik i tak już nie będzie taki jak ori i tyle nie wytrzyma bo ocynku nie ma Ja polecam ori używkę bo i ze spasowaniem go będzie łatwiej.