[80 b4 ABC 2.6l] cieknie szyberdach
[80 b4 ABC 2.6l] cieknie szyberdach
przeczytałem chyba wszystkie fora o cieknacym szyberdachu i nic nie znalazłem co mnie interesuje dzis rozebrałem szyberdach prawie w mak zeby dojsc czemu mi cieknie do srodka, oczywiscie czytalem ze to zapchane przewody korytka czy tez popenkane lub spadniete przewody odprawadzajace a to nie to sprawdzilem wszystko ok cieknie mi przy rurce w ktorej chodzi linka od szyberdachu miedzy szyberdachem a tapicerka tamtendy przelatuje woda az jest grubo od rdzy.. prosze o pomoc bo sie załamie.. PS moze znacie kogos kto to jest w stanie naprawic? poza serwisem oczywiscie
i co z tegop ze wiem gdzie cieknie przygladałem sie innym audiczkom i maja dokładnie w tym samym miejscu takie same orginalne dziurki po jednej z kazdej strony bylem na srocie ogladałem wyciagnienty szyber dach do swojej wyglada tak samo 2 dziurki po obu stronach,jasne ze moge je zaslepic silikonem ale zacznie mi sie przelewac do srodka,według mnie woda w tym miejscu poprostu nie powinna sie znalesc.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Mi chyba cieknie w tym samym miejscu, jak temu zaradzić? Ja zalepiłem te dziurki od góry sylikonem i mniej przecieka ale jednak jak się leje dużo wody to zaczynam mieć mokrą podsufitkę w okolicach daszków przeciwsłonecznych, tam gdzie sa ich mocowania i na rogach z przodu przy szyberdachu. Nie wiem czemu tamtędy leci, odpływy w dachu mam drożne bo jak polałem wodą to spływała ładnie pod samochód od razu więc musi cieknąć gdzieś w tych otworkach...
[ Dodano: 2010-06-07, 16:48 ]
Mam pytanie bo już mnie szlag trafia
Uszczelniłem sylikonem te otworki w szyberdachu pod listwami odkręcanymi od góry tam gdzie wychodzi linka do rozsuwania dachu i nic, dalej cieknie mi szyber, jak pada słabszy deszcz to woda leci mi tylko po podsufitce do rogu i dalej słupkiem A aż na wycieraczkę w przodu. Jak pada mocno to wody leci na tyle że podsufitka też jest widocznie od środka samochodu mokra. Jak to zwalczyć?
Może brakuje mi jakiegoś elementu który by ta wodę odprowadzał z tych wycięć?
Jak jest oryginalnie? też są takie otworki przy tej lince w dachu a pod nimi już od razu podsufitka? no bo fabrycznie chyba woda nimi nie leci na podsufitkę a dalej na dywanik słupkiem...
dodam foty o które miejsca mi chodzi:
[ Dodano: 2010-06-07, 16:48 ]
Mam pytanie bo już mnie szlag trafia
Uszczelniłem sylikonem te otworki w szyberdachu pod listwami odkręcanymi od góry tam gdzie wychodzi linka do rozsuwania dachu i nic, dalej cieknie mi szyber, jak pada słabszy deszcz to woda leci mi tylko po podsufitce do rogu i dalej słupkiem A aż na wycieraczkę w przodu. Jak pada mocno to wody leci na tyle że podsufitka też jest widocznie od środka samochodu mokra. Jak to zwalczyć?
Może brakuje mi jakiegoś elementu który by ta wodę odprowadzał z tych wycięć?
Jak jest oryginalnie? też są takie otworki przy tej lince w dachu a pod nimi już od razu podsufitka? no bo fabrycznie chyba woda nimi nie leci na podsufitkę a dalej na dywanik słupkiem...
dodam foty o które miejsca mi chodzi:
Miałem podobną sytuację, jak mocno padało to woda mi się lała po przednim słupku oraz po lampce oświetleniowej od strony pasażera, jak się okazało po otworzeniu szyberdachu, przy dużych opadach odprowadzenia wody nie zbierały wszystkiego i woda dostawała się pomiędzy podsufitkę a taką listwę która jest połączona z plastikową owiewką która się podnosi jak się otworzy szyberdach, występowało to po rogach przy łączeniu tej listewki z bocznymi rynienkami pod którymi są schowane linki do otwierania szyberdachu. Zasilikonowałem te rogi i czekam na deszcz, bo już znudziło mi się lanie wody po samochodzie. Dodam jeszcze, że pod domem samochód stoi zawsze pochylony na prawą stronę.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt: