witam ,przygotowuje mojego avanta do lakierowania
mam pytanie w sprawie listwy bocznej która biegnie wokół szyb,od szyby tylniej az do przodu auta,jak to zdemontować próbowal ktoś
[b4 avant] demontaz listew bocznych nad szybami
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- Kontakt:
sam z tym ostatnio walczyłem z pół dnia prawie połamałem, jak sobie poświecisz przy przednich drzwiach koło lusterka tam gdzie się listwa zaczyna to zobaczysz łączenia, musisz środek wydłubać jakimś płaskim śrubokrętem i wtedy zobaczysz nity które trzeba rozwiercić. nie wiem jak w avancie ale w sedanie przy tylnym okienku są tylko wsuwane
odupscilem temat,nie ruszam listew,poprostu zakleilem dobra taśma przed lakeirowaniem i jest git
podpinając sie do tematu aby nie zakladac nowego
chodzi mi jeszcze o listwy te na srodku drzwi,stare orginaly rozpadly sie przy próbie demontazu
,o ile te które sa na dole drzwi mozna kupic jako zamienniki klejone na tasme to tych srodkowych nigdzie nie moge namierzyc
przerabial ktoś temat?chodzi oczywiscie o cos w normalnej kwocie
pozdrowionka
podpinając sie do tematu aby nie zakladac nowego
chodzi mi jeszcze o listwy te na srodku drzwi,stare orginaly rozpadly sie przy próbie demontazu
,o ile te które sa na dole drzwi mozna kupic jako zamienniki klejone na tasme to tych srodkowych nigdzie nie moge namierzyc
przerabial ktoś temat?chodzi oczywiscie o cos w normalnej kwocie
pozdrowionka