Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3] Demontaż mechanizmu sterowania lusterkami

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotrek87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3] Demontaż mechanizmu sterowania lusterkami

Post autor: Piotrek87 » 08 sie 2009, 15:29

Jak zdjąć mechanizm sterowania lusterkami? Zdjąłem te pokrętła i dalej nie mam pomysłu jak to rozbroić zeby zdjąć boczek.

irecki76
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Irek
Model: Audi 80 B3
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.8 PM

Post autor: irecki76 » 08 sie 2009, 16:39

Rozumiem ze lusterka manualne Po odreceniu wszystkich srubek do zdemontowania bocznej tapicerki poprostu z wyczuciem próbujesz podnies ja do góry by zeszła z zaczepów cały mechanizm od lusterek jest wkładany od srodka na zewnatrz oprócz pokreteł nic nie rozbierasz jesli chodzi o lusterka

Awatar użytkownika
GSF
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: GSF » 08 sie 2009, 22:33

Jeśli masz szyby na korbke to zsuwasz na dół plastik który jest na korbce,odkręcasz śrubke zdejmujesz korbke.Następnie odkręcasz plastik pod parapetem 2 wkręty.Odchylając klamke zobaczysz jednego wkręta którego trzeba wykręcic,następnie klamke z ramką wysuwasz w przód odawracasz o 180 stopni żeby się dostać do linki,ostrożnie zdejmujesz blaszke zabiezpieczającą i odpinasz linke.W ręku powinna zostać ci sama klamka z ramką.Reszta wkrętów jest po obwodzie boczka o ile pamiętam to 2 sztuki u góry boczka.Boczek siedzi na zaczepach więc nie ciągnij do siebie tylko do góry i do siebie.Mechanizm lusterka z boczka wyciągasz poprzez nacisnięcie mechanizmu przez otwór pod parapetem tzn jedną ręką naciskasz od dołu drugą pchasz od góry tak żeby wpadł do środka.Co dalej nie wiem bo nie wyciągałem całego mechanizmu na wierzch :-) aha i niezapomnij wykręcic bolca do zamykania drzwi.

Pozdro

Fotka poglądowa
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl