[B4 Sedan]Demontaż tylnych lamp i blendy
[B4 Sedan]Demontaż tylnych lamp i blendy
Witam ,krótkie pytanie-czy demontując tylne lampy trzeba zdemontować również ramkę pod rejestrację?
I drugie ,nawet jeśli nie trzeba-to jak ją zdemontować?
I drugie ,nawet jeśli nie trzeba-to jak ją zdemontować?
Cześć Nie trzeba jej demontować.Wszystko jest na śrubki razem z ramką plus tak zwana plastelina(butil) która uszczelnia na obwodzie aby się woda nie dostała do środka.Na klapie wydaje mi się że nie masz osłony więc będziesz musiał znajść je i odkręcić.Boczne trochę odchylisz wykładzinę i masz dostęp.Uwaga mają jeszcze wewnątrz śrubki nie tylko na pasie tylnym. Delikatnie trzeba je wszystkie demontować żeby klosze nie popękały i dokupić np w porządnym sklepie lakierniczym tę masę uszczelniającą. Pozdrawiam
Masz zapewne ramkę na tablicę rejestracyjną. Tak więc - wyjmujesz tablicę rejestracyjną z ramki i odkręcasz ramkę. Wtedy zobaczysz dwie śrubki, którymi blenda jest przykręcona do klapy. Może też być podklejona taśmą dwustronną (raz tak mi się zdarzyło), to wtedy po odkręceniu śrub po prostu delikatnie ją szarpnij.
Jeśli nie masz ramki, tylko na chama przykręconą rejestrację do blendy, to po prostu odkręcasz rejestrację, a potem odkręcasz blendę.
Jeśli nie masz ramki, tylko na chama przykręconą rejestrację do blendy, to po prostu odkręcasz rejestrację, a potem odkręcasz blendę.
Polacy nie gęsi i swój język mają więc dzięki że zauważyłeś.Pisałem dyktanda w szkole i nie zawsze na dobrą ocenę więc teraz się staram cha cha a program pomaga utrwalić sobie pisownie. Robiłem właśnie uszczelnienie z dwa lata temu.Pamięć nie sługa bo ciągle coś się grzebie w Naszych autach. Zapominamy ile odkręcamy i gdzie.Ważne żeby wszystko ładnie się zdemontowało i zamontowało extra.A tu jest temat kolegi Jarewy który uczestniczy u Ciebie co do taśmy,wstęgi plasteliny lub butilu https://audi80.pl/all-uszczelniacz-o ... t85659.htm Pozdrawiam
Dzięki chłopaki za pomoc ,nie było to trudne choc na początku bałem się zebym nic nie połamał. Bledna faktycznie siedzi na 4 śrubach i jest przyklejona do blachy taśmą-lepikiem czy czymś takim ,trzeba ją ciągnąć ,podważać i przeczinać ten lepik. Lampy też proste ,śruby i lepik, w prawej lampie dodatkowo dwie nakrętki od zamka. Cała filozofia. Jeszcze raz dziękuję za pomoc <ok>