Pytanie z natury głupich.
Drzwi mi się totalnie zablokowały, zamek się zatrzasnął.
Tapicerkę już usunąłem, drzwi są gołe.
Żeby je otworzyć, najpierw spróbuję ściągnąć całkowicie szkielet trzymający szybę - poczyniłem dokładne obserwacje i wydaje się, że przy zamkniętych drzwiach jest to bardzo możliwe.
Hipotetycznie pozostaje mi dolna część drzwi. Jeśli nie uda mi się na tym etapie dostać do zamka, chcę odkręcić je od karoserii, z czym również nie ma problemu w momencie gdy są zamknięte.
Powstaje tutaj pytanie:
czy drzwi trzymające się na samym bolcu można w jakiś sposób "oderwać" od karoserii, czy może być z tym problem?
Wydaje mi się że zatrzaśnięty grzybek może spowodować że będę to musiał czymś ciąć - a nie chcę tak robić.
Czy ma ktoś jakieś pomysły? : ))
Demontaż zamkniętych drzwi
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Czyli drzwi ci się zablokowały na zamku tak? W zamku jest zatrzask i on chwyta bolec w karoserii.Jeśli ci się to zablokowało to wątpię byś oderwał drzwi.Zamek tez jest montowany od zewnątrz także ani tak ani tak do niego nie dojdziesz.Powiem ci że ciężki przypadek.Jedynie co mi przychodzi do głowy to jak już rozebrałeś całe drzwi to spróbuj od środka dostać się do dwóch śrub które trzymają zamek i je rozwierć.Wtedy drzwi odejdą a zostanie sam zamek przy bolcu...
- karolas123
- Forum Audi 80