Witam
Koledzy mam pytanie otóż mam wymienić tylną prawą lampę bo jest pęknięta chodzi mi o tą skrajną kątową,napiszcie co i jak bo jeszcze nigdy nie wymieniałem tego klosza ,czy są tam jakieś niespodzianki?
Dzięki
Na przyszłość proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem (aby tytuł streszczał istotę problemu).
[b4 1,9 Tdi sedan] Jak wyjąż tylną lampę narożną?
[b4 1,9 Tdi sedan] Jak wyjąż tylną lampę narożną?
Ostatnio zmieniony 19 maja 2010, 13:21 przez rysiek500, łącznie zmieniany 1 raz.
Niespodzianka jest jedna w postaci jakiegoś czegoś silikonopodobnego czym uszczelniona jest dodatkowo lampa. Jak odkręcisz te 4 nakrętki o których matig pisał to mocno ale z wyczuciem wypychaj lampę, powoli wyjdzie i może uda Ci się nie uszkodzić tego "kleju". Lampy nie kupuj jakiejś za 20 zika bo to różowe landrynki, HELLA, DEPO, SEIMA - to są porządne lampy, które nie stracą koloru. Oczywiście nowa lampa dociągnięta równomiernie i bez przesad. Tak żeby się wyrównała z nadwoziem.
uzupełniając wypowiedź BorysTDI, to koszt lampki DEPPO to jakieś 35zł w sklepie, a jeśli chodzi o ten czarny silkon to nawet jak lekko ci się on wgniecie to lepiej załóż go niż miał byś szukać jakiegoś w sklepie budowlanym. A i jeśli chodzi jeszcze o wyjmowanie lampy to ja ją wyciągałem przy -15 w zimie to i teraz też wyjdzie na spokojnie