[b4 sedan ] jak zlikwidowac nierownosci klapy
[b4 sedan ] jak zlikwidowac nierownosci klapy
witam
tak jak w temacie nie mogę się uporać z nierównościami na tylnej klapie moje pytanie brzmi czy jestem w stanie sam sobie z tym poradzić czy tylko wizyta u blacharza załatwi problem . Defekty zaznaczyłem na czarno na foto . Dodam ze już próbowałem to poprawiać ale chyba pogorszyło się :evil: :evil:
A więc oto opis mojego problemu:
- głownie problem pojawia się przy lampach co zresztą jest widoczne odrazu na zdjęciach , najbardziej po prawej stronie
- klapa po prawej stronie tak jakby odstaje widać to na zdjęciach zaś z lewej jest lekko opadnięta
- z prawej strony patrząc od góry lampa na klapie (przeciwmgielne) a narożna nie są spasowane w jednej lini tylko na klapie jest trochę wklęśnięta w stronę bagażnika, dla porównania daje foto z lewej strony jak powinno być a jak nie jest po prawej
[ Dodano: 2011-08-13, 17:48 ]
kolejne foto
[ Dodano: 2011-08-13, 17:49 ]
foto całości
tak jak w temacie nie mogę się uporać z nierównościami na tylnej klapie moje pytanie brzmi czy jestem w stanie sam sobie z tym poradzić czy tylko wizyta u blacharza załatwi problem . Defekty zaznaczyłem na czarno na foto . Dodam ze już próbowałem to poprawiać ale chyba pogorszyło się :evil: :evil:
A więc oto opis mojego problemu:
- głownie problem pojawia się przy lampach co zresztą jest widoczne odrazu na zdjęciach , najbardziej po prawej stronie
- klapa po prawej stronie tak jakby odstaje widać to na zdjęciach zaś z lewej jest lekko opadnięta
- z prawej strony patrząc od góry lampa na klapie (przeciwmgielne) a narożna nie są spasowane w jednej lini tylko na klapie jest trochę wklęśnięta w stronę bagażnika, dla porównania daje foto z lewej strony jak powinno być a jak nie jest po prawej
[ Dodano: 2011-08-13, 17:48 ]
kolejne foto
[ Dodano: 2011-08-13, 17:49 ]
foto całości
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Paweł, przestudiuj wpierw ten temat https://audi80.pl/b4-abt-regulacja-k ... t18492.htm a jak to nie pomoże, to pisz, coś się wymyśli.
Paweł, przestudiuj wpierw ten temat https://audi80.pl/b4-a...dan-vt18492.htm a jak to nie pomoże, to pisz, coś się wymyśli.
temat przestudiowany i jeśli chodzi o ustawanie klapy góra dół to spróbuje na plastikowych ogranicznikach podziałać , najbardziej martwi mnie ta różnica z lewej strony miedzy lampami na to nie mam pomysłu bo na samym rogu nie ma różnic linie ładnie się składają . Ostatnio wymieniałem teleskopy w klapy na oryginalne używane ale ori od rozbitka nie mogę powiedzieć bo ciężko wpasowała mi się lewa strona wiec problem może leżeć po stronie zawiasów ale to stwierdzę jak pobawię się ogranicznikami , A więc jakaś rada na różnice pomiędzy lampami ??
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
mnie się wydaje że chyba samochód miał jakiegoś strzała w tył bo nawet na ostatnim zdjęciu zewnętrzna lampa od góry ma spora przerwę a od dołu już nie no i samo szkło też wygląda na nowsze.ktoś to chyba kiepsko poskładał i dlatego masz problemy.co do klapy to oprócz tych ograniczników o których koledzy wspomnieli można tez klapę odkręcić i wtedy ja ustawić przód tył i lekko na boki.klapa jest po dwóch stronach na śrubach.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
możliwe ze miał jak każde z naszych aut to nie młody samochód , bede probował z ogranicznikami i na samych srobach mam nadzieje ze pomożehudy pisze:mnie się wydaje że chyba samochód miał jakiegoś strzała w tył bo nawet na ostatnim zdjęciu zewnętrzna lampa od góry ma spora przerwę a od dołu już nie no i samo szkło też wygląda na nowsze.ktoś to chyba kiepsko poskładał i dlatego masz problemy.co do klapy to oprócz tych ograniczników o których koledzy wspomnieli można tez klapę odkręcić i wtedy ja ustawić przód tył i lekko na boki.klapa jest po dwóch stronach na śrubach.
- karolas123
- Forum Audi 80
masz rajcie ze z wiekiem to tez przychodzi ale to już akurat wina leży po stronie zawiasów nasze klapy maja to do siebie ze jak się mocno się otwiera i puszcza gwałtownie to wykrzywia się zawias stad nierówności w liniach , cieszył bym sie gdyby tak to było umniekarolas123 pisze:W sumie to mi sie wydaje ze to sie robi przez eksploatacje, ojcowy sedan nigdy w tył nie dostał a tez tak ma.