[80 Avant B4]Klamka tył
[80 Avant B4]Klamka tył
Panowie czy ludzie na allegro oszaleli ???
za klamke do tylnej klapy 200-300zł chcą !!!
taniej wyjdzie kupno całej klapy ubrojonej ..
Czy ktos tez ma problem z klamką moja niestety poprostu sie złamała ... aluminium..
w sedanie jest chyba inna klamka ??? czy otwiera sie kluczykiem klape ?
Czy ktos tez ma problem z klamką moja niestety poprostu sie złamała ... aluminium..
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 22:34 przez wiedzmin, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Klamka tył AVANT
w sedanie niema klamki przyciskasz zamekwiedzmin pisze:Panowie czy ludzie na allegro oszaleli ???
klamka w avancie
Parę dni temu spotkało mnie to samo, pękła klamka w tylnej klapie !!! Obszukałem autogiełdy, szroty, allegro i wszędzie to samo - albo niema a jak jest to miedzy 200 a 300zł TO JEST CHORE. Powiedziałem sobie że tyle nie zapłacę i już !!! Oto co wymyśliłem :idea: : kupiłem na allegro siłownik elektryczny- 49zł (plus 10zł za przesyłkę) uciąg 30kg, skok 2cm, w zestawie kable przycisk, bezpiecznik no i oczywiście siłownik. Teraz założe go do klapy i podłaczę do mechanizmu który został w klapie, przycisk dam gdzieś w kabinie obok fotela kierowcy, później mam w planie kupić blendę na tył od B3 bo zostanie dziura po klamce a lampy tylne od b3 idealnie pasują do avanta. Myślę że patent jest chyba niezły i w miarę niezawodny bo kupując używaną klamkę za + - 250zł jaką mamy gwarancję jak długo "pociągnie". a nowy siłownik i fachowe podłączenie................ 8-) Co wy nato :?:
Zakładał będe sam bo jestem elektrykiem i trochę by było głupio dawać to komuś innemu do roboty, a co do umiejscowienia przycisku to jeszcze niewiem czy dam go w kabinie czy w miejscu wkładki kluczyka w lampie, niemam jeszcze pomysłu jak można by odcinać zasilanie na ten przycisk po zamknięciu samochodu (z wiadomych powodów). Jak coś mądrego uda mi się spłodzić to podziele się wiadomościami a jak będzie naprawdę super to wkleję jeszcze zdjęcia z moich "wypocin". Pozdrawiam
a czy nielepiej sprubowac wmontowac jeszcze sterowanie pilotem?hadmar pisze:Zakładał będe sam bo jestem elektrykiem i trochę by było głupio dawać to komuś innemu do roboty, a co do umiejscowienia przycisku to jeszcze niewiem czy dam go w kabinie czy w miejscu wkładki kluczyka w lampie, niemam jeszcze pomysłu jak można by odcinać zasilanie na ten przycisk po zamknięciu samochodu (z wiadomych powodów). Jak coś mądrego uda mi się spłodzić to podziele się wiadomościami a jak będzie naprawdę super to wkleję jeszcze zdjęcia z moich "wypocin". Pozdrawiam
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt: