[B4 Avant] Klamka tylnej klapy
-
- Forum Audi 80
[B4 Avant] Klamka tylnej klapy
Jakieś 3 miesiące temu urwała nam się klamka w Audi 80 B4 Avant oczywiście klapy. Mam do was pytanie.... Czy da radę jeszcze ją jakoś uratować ? Mam jeden pomysł, ale nie wiem czy wypali :->
Wywiercić malutką dziurkę w zaznaczonym miejscu i u góry (czyt. w drugim kawałku)
Zalać np. POXIPOLEM i wsadzić jakiś stalowy pręcik.
Czy będzie spełniało to swoje zadanie ? Czy ścianka po wywierceniu otworu nie będzie zbyt słaba ? Wsadzić stalowy pręcik czy z jakiegoś innego tworzywa ?
Wszystkie informacje sa jak najbardziej cenne <ok>
Wywiercić malutką dziurkę w zaznaczonym miejscu i u góry (czyt. w drugim kawałku)
Zalać np. POXIPOLEM i wsadzić jakiś stalowy pręcik.
Czy będzie spełniało to swoje zadanie ? Czy ścianka po wywierceniu otworu nie będzie zbyt słaba ? Wsadzić stalowy pręcik czy z jakiegoś innego tworzywa ?
Wszystkie informacje sa jak najbardziej cenne <ok>
Ostatnio zmieniony 31 paź 2008, 21:52 przez marcinelk13, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
moim zdaniem złe użytkowanie nie chodzi w grę, chyba, że szarpiemy jakbyśmy chcieli przepchnąć słonia :mrgreen:Solskier pisze:Oglądałem na PW więcej fotek, wg mnie nic z tego już nie będzie, to jest element ruchomy a w dodatku działa na niego spora siła wiec albo będzie do ozdoby albo się zaraz złamie ponownie Pytanie dla czego te klamki się łamią? Złe użytkowanie czy zła konstrukcja bądź słabość materiału po latach. :?:
moim zdaniem jest to zła konstrukcja (czyt. zbyt cienkie metalowe elementy)
- DINO AUDIb4
- Forum Audi 80
a jaa powiem tak na codzien mam stycznosc z maszynami do obrobki metalu i probowalem wszystkiego nawet wstawialem blaszke i zanittowywalem ja na stalre ale pekala na nitach klejenie klejem hmm.... uzywalem czester metalu orazz plynnego metalu nic to niedaje jedyna rzecz jaka pomogla to odlanie klamki z metalu u mnie w firmie i mam pewnosc na wiele wiele lat a co to spawania jest zrobiona z jakiegos wloskiego stopu czy jakos tak i nic tego nie chyci .....
U mnie po wymianie na blendę od Audi 90 i klamki od C4/A6 trzeba tylko w ten sposób otwierać bagażnik, otwieranie tylko za klamkę grozi połamaniem blendy a tego bym nie chciał.minon1 pisze:Gdybyśmy otwierali klamką bagażnik a drugą ręką go podnosili to by tego nie było :idea:
Próbuj kolego Marcinelk13 naprawić starą klamkę, nową ( używaną ) zawsze zdążysz kupić, powodzenia <ok>