[coupe all] listwy gumowe
[COUPE 8B] jak zdjąc dolne gumowe listwy
właśnie takie jest pytanie jak zdjąc te okropne odstające listwy i czy po zdjęciu można je zregenerować i potem z powrotem założyć czy potem już tylko nowe. Oczywiście wiem że mogę je zerwac ale chciałbym to zrobic w taki sposób aby wprowadzić jak najmniej spustoszenia. Jak poradziliście sobie z listwami poza wymianą czy ktoś próbował ???
Ostatnio zmieniony 08 paź 2007, 17:50 przez kubaturka, łącznie zmieniany 1 raz.
listwe z drzwi wysuwa sie do tyłu a tą z tylnego błotnika ciągniesz do przodu na tej drzwiowej z przodu jest taka jakby zaslepka ktorą należy wyciągnąc mozesz spróbowac podkleić jakimś klejem ale prawdopodobnie na nic to sie nie zda
w tej listwie jest takie metalowe usztywnienie które po jakimś czasie koroduje i listwa puchnie i sie rozwarstwia miałem ten sam problem i skończyło sie wizytą w aso celem zakupu nowej listwy nie pamietam dokładnie, ale te drzwiowe były po ok 230PLN a te mniejsze 170PLN
w tej listwie jest takie metalowe usztywnienie które po jakimś czasie koroduje i listwa puchnie i sie rozwarstwia miałem ten sam problem i skończyło sie wizytą w aso celem zakupu nowej listwy nie pamietam dokładnie, ale te drzwiowe były po ok 230PLN a te mniejsze 170PLN
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013, 16:49 przez MARCiN, łącznie zmieniany 1 raz.
ja zakupilem nowa listwe w aso i po roku wierzchnia jej warstwa ma takie mautkie pekniecia, probowalem reklamowac, to sie dowiedzialem ze gwarancja jest na produkty jesli sa montowane przez aso.... tak wiec polecam wziasc z montazem pomimo iz jest banalnie prosty, ciekawym ile kasy za zamontowanie chca
Pamiętam że ktoś kiedyś sprzedawał podobne listwy na naszym największym polskim sklepie czyli allegro, z tym że listwy były wykonane z jakiegoś tworzywa niegumowego, ostatnio sam zastanawiałem się nad zrobieniem jakiś dobrych zamienników, ale trochę czasu mało, a i miejsca brak. Tamte listwy wyglądały przyzwoicie, jakby był notowane seryjnie. Więc jakbyś znał kogoś kto może zrobić coś takiego to chyba lepiej będzie zrobić zamienniki niż użerać się z tą gumą
[coupe all] listwy gumowe
witam
w moim bee3 poprzedni wlasciciel cos probowal modzic przy listwach na dole drzwi bo sa przylapane na nity. moje pytanie brzmi cz jest mozliwosc usuniecia tych listw i zastapienia ich czyms innyl albo zakup ori bo te wygladaja paskudnie
z gory dzieki za pomoc
w moim bee3 poprzedni wlasciciel cos probowal modzic przy listwach na dole drzwi bo sa przylapane na nity. moje pytanie brzmi cz jest mozliwosc usuniecia tych listw i zastapienia ich czyms innyl albo zakup ori bo te wygladaja paskudnie
z gory dzieki za pomoc
-
- Forum Audi 80
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
komplet calych listw nadprogowaych na cztery blotniki oraz drzwi kosztuje w aso 689pln, cena z zeszlego roku - kwiecien... na llegro swego czasu byly takie aluminowe na sprzedaz, wychodzily taniej niz orginaly, mozna by je pomalowac na czarno badz w kolor auta i by jakos to wygladalo, napewno lepiej niz stare poodginane, badz ponitowane... jeszcze inna opcja ktora zrobil jeden z forumowiczow jest zaspawanie calej tej listwy tworzac z drzwi jedna wielka calosc
wszystko kwestia gustu
wszystko kwestia gustu
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek