[Wszystkie] matowe gumy i plastiki
[Wszystkie] matowe gumy i plastiki
nie wiecie może jak przywrócić czrny kolor na plastikach i gumie na drzwich. u mnie jest to juz prawie jasno szare
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2007, 19:10 przez 78konrad, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Moje też są jasno szare po myciu. Ale jak dobrze i dokładnie je mleczkiem przelece to odrazu nabierają czarnego kolorku. Ewentualnie możesz je dobrze doczyścić, delikatnie rozpuszczalnikiem przeleciec (nic im nie powinno być) i bardzi delikatnie matowym czarnym sprejem psiknąć i powinno to jakos wyglądąc.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie polecam bo z czasem zacznie się łuszczyć. Weź przepracowanego oleju lub oleju napędowego i dokładnie natrzyj. Z pewnością pomoże. Lub kup spray do deski rozdzielczej lub plastików zewnętrznych - koszt ok. 10 złOrganista18 pisze:Również można kupić farbę specjalną do zderzaków i je poprostu odnowić.... pistolet i do dzieła, no ale to już trochę więcej pracy
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Mi się wydaje ze troche sie moze do tego kurz kleic a tak poza tym to przeciez bedzie tłuste.chips pisze:Nie polecam bo z czasem zacznie się łuszczyć. Weź przepracowanego oleju lub oleju napędowego i dokładnie natrzyj. Z pewnością pomoże. Lub kup spray do deski rozdzielczej lub plastików zewnętrznych - koszt ok. 10 zł
Ja polecam czernidło do zderzakow. Kiedys tak miałem przy motorze wyblakniety plastik to przetarłem czernidlem i wogle śladu nie było i nie jest widac, a plastik jak nowy 8-)
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Temat nie dotyczy plastików w środku tylko na zewnątrz autka. A jak ktoś ma za dużo pieniędzy to sklepy z kosmetykami do samochodu są czynne codziennie. Uważam tylko, że malowanie tych elementów jest delikatnie mówiąc nienajlepszym pomysłem.AUDI_A6 pisze:Olej??! co wy gadacie.. olejem przecierać plastiki w środku??
A te środki do mycia deski rozdzielczej to jeszcze gorszy syf wszystko sie klei i błyszczy jak psu jajaca zero efektu dla mnie wygląda to beznadziejnie taki wysmarowany środek ;/
[ Dodano: 2007-04-24, 22:55 ]
Ja uważam, że nie ważny jest sposób tylko efekt. Ja robiłem tak jak opisałem i jestem w 100 procentach usatysfakcjonowanyMisiek_Stce pisze:Czernidło jest ok ale olej ? :-| to nie są traktory tylko auta
jesli chodzi o
elementy wnetrza to polecam preparat do czyszczenia i konserwacji (błyszczący/matowy)... jest ich dużo na rynku
uszczelki, są odpowiednie preparaty do konserwacji uszczelek
listwy i zderzaki - polecam dobrze wyczyścić, wysuszyć i potraktować czernidłem, następnie wytrzeć suchą szmatką i prysnąć sprayem do zderzaków (błyszczący/matowy) - efekt murowany i nic nie brudzi...
olej to jest dobry do frytek :mrgreen:
elementy wnetrza to polecam preparat do czyszczenia i konserwacji (błyszczący/matowy)... jest ich dużo na rynku
uszczelki, są odpowiednie preparaty do konserwacji uszczelek
listwy i zderzaki - polecam dobrze wyczyścić, wysuszyć i potraktować czernidłem, następnie wytrzeć suchą szmatką i prysnąć sprayem do zderzaków (błyszczący/matowy) - efekt murowany i nic nie brudzi...
olej to jest dobry do frytek :mrgreen:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt: