Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 all] mokro na podłodze od strony keirowcy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mikolajmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mikołaj
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

[B4 all] mokro na podłodze od strony keirowcy

Post autor: mikolajmm » 02 maja 2017, 17:33

Jakiś miesiąc, dwa temu ostatnio zaczął mi się robić mokry dywanik od strony kierowcy (po deszczach).

Zaniepokojony podniosłem wykładzinę, okazało się, że filce są mokre i wdała się rdza. Filce wyrzuciłem, zamawiam nowe nie mniej.

Zlokalizowałem dwa przecieki (metodą konkretnego wylewania wody z bańki 5L na wnękę pod maską z bezpiecznikami):
1. przez skrzynkę bezpieczników - wygląda jakby uszczelka zamykająca klapkę nie trzymała dobrze i woda się przelewała przez nią do środka

2. jakaś dziwna dziurka bardziej na słupku, poniżej uszczelki od linki otwierania maski (sama uszczelka jest sucha). Wygląda jak fabryczne zmontowane dwa elementy blachy, żadnej rdzy przy niej nie ma. żeby ją zobaczyć musiałem odchylić gumową osłonę pod skrzynką bezpieczników (od strony wnętrza kabiny).
Wydaje mi się, że może to być w jakiś sposób połączone z odpływem, nie mniej nie wiem co jest przyczyną, że (leniwie) cieknie tam woda. Postaram się zrobić zdjęcie jak będę to miejsce silikonował od środka (nie może mi tam dalej lecieć woda, bo mi podłogę zeżre.

Ktoś wie o co może chodzić z tą dziurką?!
Kanały odprowadzające są drożne, woda spływa w okolicy słupka bez żadnych kłopotów, nie widać też żadnego syfu. Chciałbym zlikwidować przyczynę, a nie tylko dziurę zaklejać, która jak mówię - wygląda na fabrycznie zostawioną.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl