[80 B3 1987-1991] obciążenie max bagażnika; bagażnik dachowy
[80 B3 1987-1991] obciążenie max bagażnika; bagażnik dachowy
Nie mogę nigdzie znaleźć informacji - czy ktoś wie ile wynosi maksymalnie obciążenie bagażnika w kg? Mam tam oczywiście koło zapasowe, butle LPG (43l) czyli w sumie około 50-60kg. Tak się zastanawiam ile mogę ewentualnie wepchnąć jeszcze? Czasami trzeba przecież coś przewieźć...
Ostatnio zmieniony 29 cze 2007, 19:16 przez tomekB3, łącznie zmieniany 3 razy.
No tak - nie pomyślałem. Wydawało mi się, że powinna być jakaś norma na sam bagażnik.
Skoro już o bagażnikach - może podpowiecie mi w takim razie jakie jest maksymalne obciążenie dachu? Czy mogę bez problemu wpakować tyle, ile wynosi maksymalne obciążenie bagażnika dachowego czyli 75kg - 8kg = 67kg?
Druga sprawa jak zainstalować taki bagażnik dachowy? Widzę miejsca oznaczone strzałkami w plastikowej listwie nad drzwiami ale co - czy muszę w tym miejscu wyciąć dziury lub wyjąć te listwy, czy też przykręca się uchwyty na styk do tej listwy??
Skoro już o bagażnikach - może podpowiecie mi w takim razie jakie jest maksymalne obciążenie dachu? Czy mogę bez problemu wpakować tyle, ile wynosi maksymalne obciążenie bagażnika dachowego czyli 75kg - 8kg = 67kg?
Druga sprawa jak zainstalować taki bagażnik dachowy? Widzę miejsca oznaczone strzałkami w plastikowej listwie nad drzwiami ale co - czy muszę w tym miejscu wyciąć dziury lub wyjąć te listwy, czy też przykręca się uchwyty na styk do tej listwy??