[B4] Odstająca klamka
[B4] Odstająca klamka
Witam, mam mały problem z klamką wewnętrzną u dzwi kierwocy. Jakis element musiał się zużyć , ponieważ nie waaca ona dokładnie do swojego położenia po otwarciu lub zamknięciu dzwi i odstaje troche. wie ktoś, może jak można się z tym uporać w miare skutecznie, i zarazem tak, żeby nie rozbierać całego boczku dzwi?
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
goldi linka nie może być sztukowana - sam próbowałem tego dokonać i nie działało, urwana też nie może być [haczyk] bo by sie drzwi nie otwierały. Moim zdaniem to właśnie sprężynka która założona jest na ośce klamki.goldi j51 pisze:jak dobrze pamiętam naciąg linki znajduję się w mechanizmie zamka może masz linkę sztukowaną i jest troszkę za długa albo powypadała linka z zaczepów w środku na drzwiach jeszcze do głowy przychodzi mi urwanie zabezpieczenie trzymającą linkę przy samej klamce
Żeby zdjąć klamkę to odginasz ją na max tak jak byś drzwi otwierał i odkręcasz śrubkę w głębi, potem przesuwasz całą klamkę w prawo i do siebie lekko wychodzi [nie porwij przy tym, tapicerki]. Sciągasza blaszkę zabezpieczająca lionkę, potem linkę i widzisz sprężynkę w klamce.
http://allegro.pl/item382879504_klamki_ ... 00_c3.html