[All] porada dotycząca polerki Audi
-
- Forum Audi 80
[All] porada dotycząca polerki Audi
Witam.
Mam pytanie dotyczące polerowania samochodu, po prostu kolor nie jest taki jak kiedyś (kośc słoniowa) już troszke wyblakł. Mianowicie czym i w jaki sposób mogę wypolerować autko, kiedyś polerowałem pastą AutoMax ręcznie no nie powiem efekt na 1-2 tygodnie znakomity ale po tym okresie znów brud który nie chce zejść przy myciu, chciałbym zrobić coś konkretnie (podejrzewam że wtedy to tylko lakier na błysk zrobiłem) a jest kilka takich miejsc gdzie lakier jest wypłowiały. Więc moja prośba do Kogoś kto juz coś takiego robił :
Co mi potrzebne ?
Czym ?
Jak ?
Z góry dzieki
Mam pytanie dotyczące polerowania samochodu, po prostu kolor nie jest taki jak kiedyś (kośc słoniowa) już troszke wyblakł. Mianowicie czym i w jaki sposób mogę wypolerować autko, kiedyś polerowałem pastą AutoMax ręcznie no nie powiem efekt na 1-2 tygodnie znakomity ale po tym okresie znów brud który nie chce zejść przy myciu, chciałbym zrobić coś konkretnie (podejrzewam że wtedy to tylko lakier na błysk zrobiłem) a jest kilka takich miejsc gdzie lakier jest wypłowiały. Więc moja prośba do Kogoś kto juz coś takiego robił :
Co mi potrzebne ?
Czym ?
Jak ?
Z góry dzieki
-
- Forum Audi 80
- percevalle
- Audi 80 Klub
- michael80b3
- Forum Audi 80
A ile czasu trzeba polerować, czy wystarczy przejechać maszyną po lakierze czy trzeba mocno i długo przyciskać polerke do karoserii ? Co do tego tarcia na sucho to ja słyszałem że gąbke trzeba namoczyć wodą żeby nie przypalić lakieru ...Niki20 pisze:Bierzesz pastę G3 nakładasz na polerkę i jedziesz. Na końco futerkiem czy czymś delikatnym przecierasz. Z tego co ja wiem to wszystko na sucho się robi.
jesli tego nigdy nie robiles, poprobuj na autach sasiadow;p:p:p powaznie mowiac, ja pojechalem na szrot i tam probowalem zanim spolerowalem swoje pierwsze auto. polerka mechaniczna rob wszystko delikatnie, bo o przypalenie lakieru nie trudno nawet jak gabke zmoczysz woda. najpierw przejedz tyle o ile, byle by sie pasta rozeszla i sprawdzaj jaki bedzie efekt, najlepiej to robic na masce. zrob kawalek i wyczysc. jesli efekt nie bedzie satysfakcjonujacy rob dalej. az wyjdzie. lepiej krocej niz dluzejmichael80b3 pisze:A ile czasu trzeba polerować, czy wystarczy przejechać maszyną po lakierze czy trzeba mocno i długo przyciskać polerke do karoserii
G3 musisz na mokro bo rysy porobisz ja tam polecam do polerki Tempo K2 lekko ścierna woskująca pasta mi dobrze służyła i nawet jak ręcznie wypolerowałem efekt wyśmienity. A co dokładniej do polerki najpierw rozprowadzasz pastę na danym kawałku a potem lecisz na sucho do połysku. Tylko musisz uważać by nie przypalić.
Jeżeli będziesz bujał się w bagnie po dach to i na dwa dni. Mi akurat starczało na dłużej a jak się auto zakurzyło wystarczyło na sucho przelecieć ścierką i było gites. A tak w ogóle to czego więcej się spodziewać z pasty za 8zł efektu na pół roku??? Wujaszek oddał auto do polerki wybulił kasy i efekt trzymał się miecha może trochę dłużej ja wykonałem wszystko ręcznie i bardzo podobny efekt. <czesiek>AUDI_A6 pisze:efekt na ile tydzień dwa?Zayebatsu pisze:Tempo K2