[80 B4 2.8] poskładanie przodu...
[80 B4 2.8] poskładanie przodu...
witam wszystkich
Jestem posiadaczem ślicznej 90 B4 94 r 2.8 a właściwie byłem do momentu wypadku
Niby nie tak wielka sprawa ale wszystkie plastiki i osłony z przodu pod maską (łącznie z reflektorami) są w rozsypce.
Teoretycznie mam numery części ale nie mam pojęcia jak to wszystko teraz do kupy poskładać i czy napewno wszystkie, a bez zdjęć lub choćby rysunków (schematów) praktycznie jest to dla mnie niemożliwe.
Z góry dziękuję za pomoc i jeszcze raz pozdrawiam wszystkich
chmiel
dodano:
mam jeszcze jedno pytanie
może ktoś wie czy chłodnica z 100 2.8 94 pasuje do 90 B4 2.8 94 r
dzięki
chmiel
Jestem posiadaczem ślicznej 90 B4 94 r 2.8 a właściwie byłem do momentu wypadku
Niby nie tak wielka sprawa ale wszystkie plastiki i osłony z przodu pod maską (łącznie z reflektorami) są w rozsypce.
Teoretycznie mam numery części ale nie mam pojęcia jak to wszystko teraz do kupy poskładać i czy napewno wszystkie, a bez zdjęć lub choćby rysunków (schematów) praktycznie jest to dla mnie niemożliwe.
Z góry dziękuję za pomoc i jeszcze raz pozdrawiam wszystkich
chmiel
dodano:
mam jeszcze jedno pytanie
może ktoś wie czy chłodnica z 100 2.8 94 pasuje do 90 B4 2.8 94 r
dzięki
chmiel
Ostatnio zmieniony 21 sie 2007, 20:37 przez chmiel62, łącznie zmieniany 1 raz.
dzięki za zainteresowanie- jestem w szoku że tak szybko można znaleźć wśród Was pomoc.
Jeszcze raz dzięki.
Przede wszystkim chodzi mi o praktycznie zdjęcia lub nawet rysunki jak i co do czego przyłożyć z przodu pod maską tzn. mocowania reflektorów, osłony reflektorów, osłony wlotu do filtru powietrza oraz może jeszcze inne - prawdę powiedziawszy nie mam pojęcia jak to wszystko wyglądało. Mam do porównania swoje drugie Audi ale to jest 100 i niestety raczej wszystko jest inne.
Następna sprawa to może ktoś się orientuje czy chłodnica z Audi 100 94 r 2.8 jest zamienna z chłodnicą do mojej 90 94 r 2.8. Silnik ten sam ale nie mam pojęcia czy są różnice gdyż w 100 jest wszystko zabudowane i nie mogę porównać. Ceny części do Audi na tym rynku są jednak dość wysokie i różnica pomiędzy chłodnicą do 100 a do 90 to ponad 200 zielonych. Tylko że 100 jest dużo popularniejsza i dlatego cena może być niższa a chłodnica ta sama. Ja tego nie wiem a nikt tu nie powie.
Dzięki jeszcze raz za zainteresowanie i pozdrawiam.
ps. przepraszam ale różnica czasu powoduje że moje odpowiedzi są spóźnione
Jeszcze raz dzięki.
Przede wszystkim chodzi mi o praktycznie zdjęcia lub nawet rysunki jak i co do czego przyłożyć z przodu pod maską tzn. mocowania reflektorów, osłony reflektorów, osłony wlotu do filtru powietrza oraz może jeszcze inne - prawdę powiedziawszy nie mam pojęcia jak to wszystko wyglądało. Mam do porównania swoje drugie Audi ale to jest 100 i niestety raczej wszystko jest inne.
Następna sprawa to może ktoś się orientuje czy chłodnica z Audi 100 94 r 2.8 jest zamienna z chłodnicą do mojej 90 94 r 2.8. Silnik ten sam ale nie mam pojęcia czy są różnice gdyż w 100 jest wszystko zabudowane i nie mogę porównać. Ceny części do Audi na tym rynku są jednak dość wysokie i różnica pomiędzy chłodnicą do 100 a do 90 to ponad 200 zielonych. Tylko że 100 jest dużo popularniejsza i dlatego cena może być niższa a chłodnica ta sama. Ja tego nie wiem a nikt tu nie powie.
Dzięki jeszcze raz za zainteresowanie i pozdrawiam.
ps. przepraszam ale różnica czasu powoduje że moje odpowiedzi są spóźnione
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Etka to elektroniczny katalog części dla autek grupy VAG. Są tam (jak pisał OGr) dość dokładne rysunki co, jak i gdzie jest mocowane. Czasem zdarzają się jakieś wtopy, ale generalnie bardzo pomocna sprawa. Drugi taki program to ETOS, też są rysunki i numery części. Obu możesz poszukać na "rapidzie", uwaga oba sporo "ważą" (kilkaset MB do prawie 2 GB).
- killer0123
- Forum Audi 80
Witam może ci sie ta strona przyda to taki katalog części do samochodów wszytkich marek
http://www.autoteile-shopping.de/default.asp?lang=pl
A co do chłodnic to ta z 80 jest troszke węższa (około 35 mm) oraz niższa o 4 mm
pozatym króćce wodne powinny pasować.
Porównaj sobie dwie na tej stronie może ci by jakoś podeszła.
http://www.autoteile-shopping.de/default.asp?lang=pl
A co do chłodnic to ta z 80 jest troszke węższa (około 35 mm) oraz niższa o 4 mm
pozatym króćce wodne powinny pasować.
Porównaj sobie dwie na tej stronie może ci by jakoś podeszła.