Witam,
Od pewnego czasu mam problem z zamkiem klapy bagażnika. Około tygodnia temu zobaczyłem, że klapa po zamknięciu nie zatrzaskuje się i bagażnik jest cały czas otwarty. Pomimo trzaskania klapą nie zamykała się więc wyregulowałem ją kołeczkiem i się zamyka. Problem w tym, że wcześniej, jak naciskałem przycisk otwierania bagażnika to przycisk stawiał opór i klapa jakby odskakiwała. Teraz jak przyciskam to nie ma żadnego oporu i muszę lekko podnieść klapę drugą ręką bo jak puszczę przycisk to klapa zamyka się. Czy u was jest ten opór przy naciskaniu przycisku czy nie ma? Problem jest także w tym, że po regulacji klapa lekko odstaje (światła nie są na tym samym poziomie) jednak nie mogę jej inaczej wyregulować bo się nie zamknie. Regulowałem tymi gumami po bokach ale nic to nie dało.
Pozdrawiam i czekam na sugestie.
[B3/B4] problem z zamkiem klapy
[B3/B4] problem z zamkiem klapy
Ostatnio zmieniony 29 sty 2009, 22:24 przez kosmik903, łącznie zmieniany 1 raz.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Wydaje mi się, że problem tkwi z samym zamku pokrywy, tym w dolnej jej części.kosmik903 pisze:Problem w tym, że wcześniej, jak naciskałem przycisk otwierania bagażnika to przycisk stawiał opór i klapa jakby odskakiwała. Teraz jak przyciskam to nie ma żadnego oporu i muszę lekko podnieść klapę drugą ręką bo jak puszczę przycisk to klapa zamyka się.
Zajrzyj do tego tematu https://audi80.pl/viewtopic.php?t=18492#186114kosmik903 pisze:Problem jest także w tym, że po regulacji klapa lekko odstaje (światła nie są na tym samym poziomie) jednak nie mogę jej inaczej wyregulować bo się nie zamknie. Regulowałem tymi gumami po bokach ale nic to nie dało.