[B3 1.8 JN] Przednie słupki - demontarz
[B3 1.8 JN] Przednie słupki - demontarz
Witam mam takie pytanko: jak zdemontować przednie słupki?? (te po bokach przedniej szyby, Audi 80b3 89 rok) próbowałem już je jakoś szarpnąć i przesunąć i boje się ze coś połamie bo nie wiem w których miejscach są jakieś zaczepy:( może już ktoś to rozbierał i zdradzi tajemnice jak to zdjąć żeby nic nie uszkodzić:) z góry dzięki
_uwaga
_uwaga
Ostatnio zmieniony 14 paź 2008, 22:59 przez marcin80, łącznie zmieniany 3 razy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
...wiemy już jak zdemontować słupki...
chciałem zdjąć sufitówkę, co za tym idzie zjęcie słupków...to same mi w ręce wpadły ...nie było żadnego zaczepu wszystkie połamne, a słupki trzymały się na jakiś klej (tzn śladowe jego ilości, coś a'la ciemny akryl)...
i moje pytanie: Jak zamocować te słupki na miejsce?? ...może żeby nie latały i po czasie podczas jazdy nie walnęły mnie w czache, może je wypełnić, jakąś pianką niskoprężną??
Jakieś propozycje??
chciałem zdjąć sufitówkę, co za tym idzie zjęcie słupków...to same mi w ręce wpadły ...nie było żadnego zaczepu wszystkie połamne, a słupki trzymały się na jakiś klej (tzn śladowe jego ilości, coś a'la ciemny akryl)...
i moje pytanie: Jak zamocować te słupki na miejsce?? ...może żeby nie latały i po czasie podczas jazdy nie walnęły mnie w czache, może je wypełnić, jakąś pianką niskoprężną??
Jakieś propozycje??
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Jak chcesz skleić to na stałe to poszukaj jakiegoś specyfiku opartego na bazie żywic, np. żywic epoksydowych, a już najlepiej to na bazie żywicy winylestrowej. Zapewniam Cię, że nawet podczas najcięższej jazdy po największych dziurach słupek nie odpadnie i nie walnie Cię w głowę Dla porównania, (taka mała dygresja z budownictwa) kotwa zamocowana na bazie żywicy winylestrowej odchodzi wraz z betonem Słupek będzie się trzymał, na zawsze :mrgreen:
Podziękował Kolego <ok>
To teraz zdjąć trzeba sufitówkę i zrobić z tym "flakiem" porządek :mrgreen: ...okleić ją...może eko skóra :-> ... i przykleić słupki
Miejmy nadzieje, że nie będę musiał np: przeprowadzać kabli w słupkach jak już je przykleje Wtedy będzie nowy temat: "Jak zrobić z sedana Cabrio :mrgreen: "
Jak mieliście podobny problem z słupkami to napiszcie jak poradziliście sobie
Jakieś ciekawe pomysły, propozycje DAWAJCIE :!: <ok>
To teraz zdjąć trzeba sufitówkę i zrobić z tym "flakiem" porządek :mrgreen: ...okleić ją...może eko skóra :-> ... i przykleić słupki
Miejmy nadzieje, że nie będę musiał np: przeprowadzać kabli w słupkach jak już je przykleje Wtedy będzie nowy temat: "Jak zrobić z sedana Cabrio :mrgreen: "
Jak mieliście podobny problem z słupkami to napiszcie jak poradziliście sobie
Jakieś ciekawe pomysły, propozycje DAWAJCIE :!: <ok>