[Cabrio 1Z] pytanie o lusterko kierowcy
- MartiniNBR
- Forum Audi 80
[Cabrio 1Z] pytanie o lusterko kierowcy
Cześć. Jakiś czas temu ktoś brutalnie złamał mi lusterko, co ciekawe że pękł tylko aluminiowy profil wewnątrz a obudowa jest nienaruszona. Czy macie jakieś patenty aby do starej obudowy włożyć środek z innego lustra?
Ciężko kupić takie w kolorze a malować nie chcę bo będą się różniły <osohozi>
Tak to wygląda... z góry dzięki za wszystkie porady
Ciężko kupić takie w kolorze a malować nie chcę bo będą się różniły <osohozi>
Tak to wygląda... z góry dzięki za wszystkie porady
- MartiniNBR
- Forum Audi 80
- MartiniNBR
- Forum Audi 80
- MartiniNBR
- Forum Audi 80
- MartiniNBR
- Forum Audi 80
- MartiniNBR
- Forum Audi 80
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
ja przepraszam chcę coś powiedzieć i stwierdzić że byłem w błędzie I powiedzieć że w teorii da się rozłożyć lusterko :mrgreen:
Więc tak jako by sprawdzić czy są nie rozbieralne i jak by się wydawało zakute wziąłem wybijaki żeby to jakoś rozebrać ( nie koniecznie grzecznie ) w rezultacie połamałem wszystko całkiem, ale okazuje się że trzpień jest wkręcony, i trzeba go odkręcić, patrząc w środek ( po usunięciu linek bądź przewodów ) widać dwa podłużne wytłoczenia o które coś trzeba zablokować myślę że można próbować imbusem 10 lekko wbijając go.
[ Dodano: 2014-04-15, 22:09 ]
a pamiętajmy że jest to na sprężynie więc uważajmy, jak będę mieć trochę czasu to sprawdzę to na innym połamanym lusterku,( z tego nic nie zostało ) pozdrawiam
Więc tak jako by sprawdzić czy są nie rozbieralne i jak by się wydawało zakute wziąłem wybijaki żeby to jakoś rozebrać ( nie koniecznie grzecznie ) w rezultacie połamałem wszystko całkiem, ale okazuje się że trzpień jest wkręcony, i trzeba go odkręcić, patrząc w środek ( po usunięciu linek bądź przewodów ) widać dwa podłużne wytłoczenia o które coś trzeba zablokować myślę że można próbować imbusem 10 lekko wbijając go.
[ Dodano: 2014-04-15, 22:09 ]
a pamiętajmy że jest to na sprężynie więc uważajmy, jak będę mieć trochę czasu to sprawdzę to na innym połamanym lusterku,( z tego nic nie zostało ) pozdrawiam
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
było połamane i już dawno zmienione na inne No ale można było by je pospawać a teraz nie bardzo he he ( ale mam jeszcze jedno całe na prawą i połamane na obie strony ) I jak znajdę chwilę to sprawdzę jak idzie to rozkręcenie i je zregeneruje ( co do spawania to myślę że bez dobrego sprzętu się nie da bo to nieciekawy stop )