Witam wszystkich klubowiczow!
Mam audi 80 B2 z 1984 roku. Autko sprawuje się świetnie tylko jest małe ale, przednie światła. Kupiłem żaróweczki Philips X-treme Power Racing performance i zastanawiam się czy nie dało by się czegoś zrobić z odbłyśnikiem (chyba tak to się nazywa) w reflektorze. Czy da się to jakoś wyczyścić, wypolerować bo jakiś taki bez połysku jest (pewnie ze starości). Szkiełka wyglądają na niezłe tylko czy dało by się rozebrać reflektor żeby wyczyścić ten odbłyśnik?
Słyszałem też że podłączając światła bezpośrednio pod akumulator przez przekaźnik światła świecą lepiej. Czy to prawa? Czy przez taki zabieg nie spowoduję spalenia żarówek?
Proszę o porady za które z góry dziękuję bo szlak mnie trafia jak w nocy jadę i nic nie widać, ostatnio ktoś mi przez pasy śmignął, nawet go nie zauważyłem, aż mi się słabo zrobiło
[80 B2] Słabe przednie światła
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Witam, niedawno był taki temat wałkowany. Następnym razem użyj proszę szukajki Tu klik I jeszcze tutaj Miłej lektury .
a odbłyśniki da się kupić nowe i ile takie coś może kosztować (bo na allegro nie widzę żeby takie coś sprzedawali)? i czym uszczelnić na nowo reflektor?
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2007, 21:49 przez gblodz82, łącznie zmieniany 1 raz.