Dałbyś radę zrobić fotkę jak to wygląda ?comandor77 pisze:z tego co widzę na zdjęciach to nie masz ani jednego odboju na tylnej klapie. u mnie też stukała i trzeszczała dopóki nie wyregulowałem. powinny być tutaj: zdjęcie 1, i powinny opierać się w tym miejscu: zdjęcie 2. są one montowane w klapie a nie na błotnikach: to takie śruby z gumowymi łbami kontrowane nakrętką.
[80 Avant B4] Stuki w tylnej klapie
Re: [80 Avant B4] Stuki w tylnej klapie
Najlepiej delikatnie U mnie poprzedni właściciel zdejmował niedelikatnie i połamał zaczepy z jednej strony także nie wiem dokładnie jak powinny wyglądać, bo nie zdejmowałem do końca. Przykleiłem tylko lużny koniec silikonem i jest okmanq pisze:witam.
a jak zdjąć ten plastik dookola szyby,jest on montowany na zatrzaskach? nie chce go połamać?
zakupiłem te obijaki za 40 zł za oba. Cena moim zdaniem wygórowana ale ciężko to dorwać. Będę miał jeszcze problem z zamocowaniem tego, dlatego czy ktoś z Krakowa ma to zamontowane tak żeby podjechać i zobaczyć w którym to było miejscu ( u mnie jest niestety pod szpachlą i nie chce wiercić 5 dziur ). Ewentualnie zdjęcia z przybliżenia też powinny pomóc. Dzięki z góry.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Chcesz to wpadaj do mnie to nagwintujemy .
Jak znajdziesz takie cieniutkie nakrętki to mozna je dospawac lekko ale to duzo roboty jest. Na fotkach troche widac jakimi są skontrowane.
Zeby sie dowiedziec jak jest gruba blacha to przewierc cienkim wiertłem i sie dowiesz, czasem wystarczy tylko przegwintowac trzy zwoje i sie wkręci ładnie ale trzeba lekko kontrowac bo mozna wyrwac to co sie nagwintowało.
Jak znajdziesz takie cieniutkie nakrętki to mozna je dospawac lekko ale to duzo roboty jest. Na fotkach troche widac jakimi są skontrowane.
Zeby sie dowiedziec jak jest gruba blacha to przewierc cienkim wiertłem i sie dowiesz, czasem wystarczy tylko przegwintowac trzy zwoje i sie wkręci ładnie ale trzeba lekko kontrowac bo mozna wyrwac to co sie nagwintowało.
-
- Forum Audi 80
Panowie, u mnie ani w innych avantach, które ogładałem nie ma żadnych odbojów i klapa nie stuka. Nie wiem czy wiercenie klapy jest dobrym pomysłem ponieważ nie wpływa to korzystnie na jej trwałość. Lepiej pojechać do dobrego blacharza, żeby klapę dobrze spasował, bo ten co to robił wcześniej spieprzył robotę.