Misiek_Stce, tą nakrętkę centrującą o której mówisz też mam, jednak chyba podjadę do jakiegoś blacharza na sprawdzenie tej klapy i od razu niech założy te oboje. Jak się okaże że nie ma w czym gwintować i ze jest sama blacha to może być lipa. Blacharz pewnie spokojnie sobie z tym poradzi
[ Dodano: 2007-06-06, 03:11 ]
Troszkę popracowałem przy niuni i postanowiłem najpierw sam sprawdzić jedną rzecz. Mianowicie tylna klapa była ciut krzywo założona więc porozkręcałem ją i założyłem jak należy. Jest prosto i jakoś nie zauważyłem żeby stukała. Pojeżdżę chwilkę po jakichś polskich dziurach i zobaczę czy coś to dało.
Przy okazji wymieniłem też sterowanie szyberdachu. Stare ktoś nieumiejętnie wyciągał i uwalił. Pozatym przy otwieraniu drzwi nie zawsze było światło. Teraz pracuje idealnie

Zauważyłem też że w szyberdachu powinien się świecić się przełącznik szyberdachu. Niestety zajarzył się tylko na chwilkę po czym zgasł

O co chodzi ? On świeci tylko w jakichś określonych warunkach ?
Na koniec postanowiłem w końcu rozkręcić tylną blendę i zamontować klibowe ramki

I tu nie obyło się bez komplikacji ale po 3 godzinach udało się to zamontować. Śruby były tak zapieczone że się pourywały. Całe szczęście jakoś udało się to naprawić, ale nawiasem rzecz biorąc to ten sposób mocowania tego w Avancie jest bezsensowny.